Omroep Gelderland lanceert podcast over de 4Daagse

Van onze redactie
4 juli 2023

Dit jaar vindt de 105e editie van de Vierdaagse in Nijmegen plaats. Vier dagen lang gaan 45.000 wandelaars de uitdaging aan en lopen de route. Maar wat is er eigenlijk allemaal te vinden langs de route van de Vierdaagse? In de 4-delige podcast Langs de route van de Nijmeegse 4Daagse vertelt podcastmaker Anne-Ruth Groen je er alles over. 

Unieke plekken, weetjes, bijzondere gebouwen en mooie natuur waar je anders misschien gewoon aan voorbij gaat. Wist je bijvoorbeeld dat de oorsprong van de Vierdaagse in Arnhem ligt? En dat er een unieke Romeinse tempel in Elst te vinden is? Al deze informatie en meer leuke weetjes worden gedeeld in de podcast. 

Thema’s
Van iedere Vierdaagse-dag is een speciale aflevering gemaakt: we duiken in de omgeving van Elst, Wijchen, Groesbeek en Cuijk. Samen met verslaggevers van Omroep Gelderland brengt Anne-Ruth de mooiste plekken langs de route onder de aandacht: René Arendsen neemt de historie langs de wandelroute voor zijn rekening, Laurens Tijink gaat de natuur in en Pieter van Eekelen neemt onderweg een kunstwerk onder de loep. En natuurlijk heeft ook presentator Harm Edens een rol in de podcast: hij duikt in het verleden van het wandelevenement. Daarnaast zit er in elke aflevering het ’50 kilometer’ weetje: een plek langs de route van de 50 kilometerlopers met een bijzonder verhaal. 

Luister de podcast 
Of je de Vierdaagse zelf gaat lopen, langs de kant staat om wandelaars aan te moedigen of gewoon lekker gaat feesten, hoe leuk is het om meer te weten te komen over het gebied van het grootste wandelevenement ter wereld?  

Luisteren kan waar en wanneer je wilt: tijdens de laatste trainingskilometers, tijdens de Vierdaagse zelf of misschien gewoon vanuit een lekkere stoel. Luister de podcast via gld.nl/podcast of via de Omroep Gelderland app. De podcast is ook te vinden in de podcastapps als Spotify, Apple Podcasts en Google Podcasts. Alles over de 4Daagse is te volgen via gld.nl/4daagse

De podcast is bedacht en gemaakt door Anne-Ruth Groen, historicus en programmamaker bij Omroep Gelderland. In deze podcastserie is zij de gids en reisleider en neemt de luisteraar mee langs de routes van alle Vierdaagse-dagen. 


Dit bericht delen:

Advertenties
Sale juli 2024Sale juli 2024