Kinderprogramma op Vierdaagsefeesten

Van onze redactie | Foto: Mathijs Hanenkamp
4 juli 2023

Nieuw en vertrouwd programma-aanbod voor kinderen.

Groot of klein, jong of oud, voor iedereen is plek op de Vierdaagsefeesten. Iedere dag is er vanaf vroeg in de middag al een ruim aanbod aan kinderprogramma in de stad te vinden, zowel op vertrouwde locaties als De Kaaij, Mariënburgplein en Smaakmarkt, als op het nieuwe Stadseiland Stek, en voor het eerst ook in de Burchtstraat, op Kelfkensbos Festival en op zondag op het Valkhof Festival.

Nieuwkomer Stadseiland Stek is nu al niet weg te denken uit de kinderprogrammering van de Vierdaagsefeesten. Gedurende de hele week is ‘Speelzand’ het decor voor een variatie aan activiteiten, zoals een drumcaravan, djembé workshops, kinderdisco en verschillende kermisattracties. Maak daarnaast ieder dag kennis met Caribische ritmes door de workshops van Tropikids.

Benieuwd hoe een hiphop-familievoorstelling van Rico van Opgezwolle eruitziet? Valkhof Festival host op zondagmiddag hiphop-feestje ‘Frenk de Slak’ voor het hele gezin.

In de Burchtstraat vind je donderdagmiddag een Tropical Summer Show met magie, acrobatie en jongleren. Zondag, dinsdag en donderdag kun je er meedoen met een workshop moestuinieren van Gelukkige Groentes.

In samenwerking met ‘t Hoogstraatje zorgt Kelfkensbos Festival dat de Kop van Kelfkensbos wordt omgetoverd tot kinderparadijs. Niet alleen arcadegames sieren deze area, ook spelletjes als een grote bellenblaas, grote vier-op-een-rij en behendigheidsspelletjes zijn er naast een draaimolen te vinden.

Smaakmarkt breidt haar kidsprogramma uit dit jaar en laat zien dat de kinderdisco niet alleen voor de camping is: Serious Boaters laat jong en oud dansen op zondag vanaf 15:00 uur. Ook de voorstelling ‘Onder het Rokje van de Reus’ op maandag wil je niet missen, net zoals de interactieve ‘Poppenkast aan de Waal’ op dinsdag. Tijdens het doorlopende kinderprogramma schenkt Smaakmarkt iedere dag frisse limonade in De Limonadefabriek.

Mariënburgplein opent op zaterdag met het Waterfeest op het Kidsplein. De hele week lezen daar verder verschillende kinderboekenschrijvers hun werk voor. Kom luisteren naar Yvonne Jagtenberg op zondag, Roel Seidell op maandag, Iven Cudogham op dinsdag en Sarah Brusell op donderdag. En ook dit jaar is Mariënburgplein het decor van Roze Woensdag Jong!, waar jongeren op de woensdag onder meer feestvieren, shoppen en bekende queers ontmoeten.

Op De Kaaij kun je al vanaf 11.00 uur spelen in de speeltuin, hoelahoopen, reusachtige bellen blazen of een levensgroot schaakspel spelen.

Waalkade Centraal leent zich iedere dag van 12.00 tot 18.00 uur voor een uitgebreid speelpaleis: tijdens het ‘Speelkwartier’ kun je er rennen over de stormbaan, minigolfen, springen op de springkussens of in de ballenbak en zo lang mogelijk aan een kratje hangen.

Voor alle speeltijden en vanaf-leeftijden van de ruim 80 kidsprogramma’s bekijk je de programmering in de Vierdaagsefeesten app en op vierdaagsefeesten.nl, waar je makkelijk kunt zoeken op genre kids of de highlights bekijkt onder het thema ‘Kids’. 


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen