Taakstraf voor Nijmegenaar voor ontucht met achternichtje

Van onze redactie
3 juli 2023

De rechtbank veroordeelt een 75-jarige man uit Nijmegen voor het plegen van ontucht met zijn 11-jarige achternichtje. De rechtbank legt de man een voorwaardelijke gevangenisstraf op van 2 maanden met daarbij een taakstraf van 100 uur.

In oktober 2022 kietelde de man het meisje op haar buik, zij en rug, zoals hij wel eens vaker deed. Toen het meisje anders ging liggen en ze haar benen omhoog deed, viel haar ochtendjas open. Daardoor zag de man haar onderbroek. Naar eigen zeggen schrok de man hiervan. Hij gaf haar over haar onderbroek een tikje op haar vagina. De man zei meteen tegen het meisje dat hij dat niet had mogen doen.

Onzedelijk betast

De rechtbank oordeelt dat hij daarmee het meisje onzedelijk heeft betast. Omdat er sprake is van een aanzienlijk leeftijdsverschil is dit in strijd met de sociaal-ethische norm. De rechtbank vindt bewezen dat de man schuldig is aan ontucht. Door het aanraken van het geslachtsdeel van het slachtoffer maakte de man inbreuk op de lichamelijke integriteit en ontwikkeling van zijn achternichtje. Dit rekent de rechtbank de man aan. 

Vrijspraak

De man verklaarde ook dat hij een tikje gaf op de billen van het meisje. De rechtbank spreekt de man vrij van deze verdenking, omdat het meisje daar zelf niets over verklaarde en er verder in het strafdossier ook niets over terug te vinden is.

Strafbepaling

De straf is lager dan de eis van de officier van justitie, omdat de rechtbank geen meerwaarde ziet in een onvoorwaardelijke gevangenisstraf, omdat sprake is van een eenmalige op zichzelf staande handeling. De rechtbank wil wel onderzocht hebben waar die handeling vandaan komt. Aan het voorwaardelijk strafdeel verbindt de rechtbank daarom 2 bijzondere voorwaarden. Tijdens de proeftijd van 3 jaar moet de man zich melden bij de reclassering. Omdat de rechtbank het belangrijk vindt dat de man niet nog een keer in de fout gaat, moet hij meewerken aan diagnostisch onderzoek en ook aan een ambulante behandeling bij een forensisch psychiatrische polikliniek als blijkt dat een behandeling nodig is. 


Dit bericht delen:

Advertenties