Bedrijven rond Nijmegen verduurzamen hun wagenpark

Van onze redactie
1 juli 2023

Op welke manier zet jouw organisatie op dit moment in op een duurzame manier van ondernemen? In de bedrijfsvoering valt vaak nog veel te winnen op het gebied van duurzaamheid. Hierbij geldt dat duurzaamheid als thema niet uitsluitend gericht is op bijvoorbeeld het gebruik van groene stroom, door het platte dak van je bedrijfspand of werkplaats te vullen met zonnepanelen. Denk ook aan duurzaamheid in de vorm van het inzetten op een gezond werknemersbestand; motiveer medewerkers om meer te gaan sporten en gezond te eten. Dat laatste doe je bijvoorbeeld door hen een biologische, gezonde lunch te bieden op kantoor. 

Een van de vormen van duurzaamheid waarop momenteel veel wordt ingezet in de regio Nijmegen is het verduurzamen van wagenparken. Kies bijvoorbeeld voor een elektrische pallettruck van een partij als Equipment4U, in plaats van voor een schadelijke heftruck op diesel. Het is slechts een van de mogelijkheden die je hebt. 

Verschillende elektrische machines binnen bedrijfspanden 
Binnen bedrijfspanden, loodsen en bijvoorbeeld werkplaatsen wordt veel gebruik gemaakt van professionele machines. De vork- of palletheftruck is er een voorbeeld van. Denk echter ook aan een stapelaar in grote loodsen, of denk aan een veegmachine binnen parkeergarages. Ook voor deze machines geldt dat het interessant is om over te stappen op een elektrisch model. Elektrische veegmachines en -stapelaars helpen je niet alleen de uitstoot van schadelijke gassen door de organisatie te minimaliseren; ze zijn ook relatief goedkoop in hun onderhoud en gaan lang mee. Welke van deze elektrische hulpmiddelen worden bij jou al gebruikt op de werkvloer? 

Verduurzamen wagenpark met elektrische leaseauto’s en fietsen 
Naast de machines die binnen een bedrijfspand, loods of magazijn gebruikt worden, kun je als organisatie inzetten op het verduurzamen van het wagenpark met leaseauto’s. Kies niet langer voor modellen op basis van benzine of diesel, maar stap over op het aanbieden van uitsluitend volledig elektrische leaseauto’s. Het is om verschillende redenen interessant voor bedrijven; een leasemaatschappij kan je hier meer over vertellen. 

Nog beter dan het aanbieden van elektrische leaseauto’s, is het faciliteren van een fietsplan of het meebetalen aan het leasen van een elektrische fiets. Steeds meer bedrijven kiezen voor deze optie. Door op de fiets naar het werk te gaan bewegen mensen veel meer op een dag, wat hen gezond houdt. Daarbij helpt het fietsen je hoofd leeg te maken. Elektrische fietsen maken de drempel om op de fiets naar het werk te komen veel lager.


Dit bericht delen:

Advertenties
Sale juli 2024Sale juli 2024