Meer middagprogramma op Vierdaagsefeesten

Vierdaagsefeesten 2023
Van onze redactie
1 juli 2023

Extra optredens en activiteiten in de middag

Op de zondagmiddag, Roze Woensdag en bij de intocht op vrijdag was je het waarschijnlijk al gewend: al vanaf het begin van de middag is er een ruim aanbod aan optredens te vinden. Maar wie voorheen op de overige feestdagen zich al wilde mengen in het feestgedruis, moest daar gericht naar zoeken. Daar komt dit jaar verandering in, ongeveer de helft van de podia heeft nu ook middagprogramma. Je hoeft dus niet te wachten tot de avond valt om de stad in te gaan.

Feesten en meezingen
Voor lekker feesten en meezingen met bekende hits kun je al vanaf 12.00 uur terecht op bijvoorbeeld het Koningsplein en in de Molenstraat. Nieuwkomer The Outdoor Club op het Joris Ivensplein opent om 13.00 uur met een lounge club setting. De Grote Markt start om 14.00 uur en ook het Faberplein, Hertogplein en Smaakmarkt warmen vanaf de middag op met de eerste liveoptredens.

Intieme optredens
Fijne luister- en genietoptredens zijn in de middag te vinden bij De Kaaij, Stadseiland Stek, Ramblas, Groots in de Grote Straat en Más Summer Vibes. Valkhof Festival heeft op de zaterdag en zondag middagprogramma en de Platenbus opent bij Smaakmarkt ook vroeg de draaitafels.

Verdieping: workshops en tours
Je kunt dagelijks gratis (reserveren nodig) meedoen met citytours op het gebied van Street Art, Beeldende Kunst of Literatuur & poëzie. Deze starten vanaf verschillende locaties, terug te vinden in het programma op de website en in de app. Bij het nieuwe Stadseiland Stek vind je in het middagprogramma bijvoorbeeld graffiti, skate, BMX en latin dansworkshops, maar ook theater, Radboud Reflects lezingen, sup & surf, sup yoga en stand-up comedy. Ook dit jaar kun je weer abseilen van de Stevenstoren, of op donderdag naar de lezing van Susan Smit in de Stevenskerk. Die dag kun je ook meedoen aan de Rollerdisco bij Kelfkensbos Festival, waar je ook een salsamiddag en showcase van The Mansion vindt. In samenwerking met ’t Hoogstraatje zijn er arcadegames en spellen voor jong en oud. Bij de Kaaij vind je niet alleen de beroemde bloemenregen op donderdag, maar een dagelijks programma met kunst, yoga en een markt. Vrijdagmiddag kun je meedoen met disco aerobics bij Smaakmarkt. Bij Van Ouds kun je meedoen aan Aerobic Funk of muziekbingo, bij het MuZIEum kun je ervaren hoe het is om Vierdaagsfeesten te vieren zonder zicht

Gezamenlijke opening
Op zaterdagmiddag 15 juli worden de Vierdaagsefeesten officieel geopend op maar liefst 22 podia tegelijk: stipt om 16.00 uur wordt collectief het glas geheven. Wat er precies gaat gebeuren is nog niet duidelijk, maar de organisatie belooft ‘muzikaal en visueel spektakel’.

Roze Woensdag en intocht Vrijdag
Op Roze Woensdag trekken de 4Daagse wandelaars door de stad, op vrijdag komen zij vaak na hun wandelprestatie nog feestvieren. Daarom ziet het programma er bij sommige podia op die dagen anders uit. Kijk op www.vierdaagsefeesten.nl/programma of in de app van Vierdaagsefeesten voor het complete overzicht. Hier kun je ook je eigen blokkenschema samenstellen en delen met je vrienden. 


Fotograaf Marcel Krijgsman


Dit bericht delen:

Lees ook
Advertenties