Nijmegen geeft update over Crisisnoodopvang Winkelsteeg

Van onze redactie
30 juni 2023

In het weekend van 22 en 23 april kwamen de eerste mensen aan op de crisisnoodopvang op sportpark Winkelsteeg in Nijmegen. Inmiddels verblijven er 1102 personen in de opvang. Binnenkort komen daar nog enkele gezinnen in de woonunits bij.

De bewoners vullen hun dag met onder meer activiteiten als taalles, fitness, voetbal, outdoor gym, en kleding naaien. Ook is er een werkplaats waar bewoners fietsen opknappen en repareren. 

Kinderen in de opvang 
Op de opvang in Winkelsteeg verblijven ook 81 kinderen. De kinderen van 4 en 5 jaar gaan naar school, voor de kinderen van 6 tot 12 jaar is er een alternatief programma. Van de kinderen van 12 tot 18 jaar gaat één groep naar het Pontem College en de andere groep krijgt een alternatief lesprogramma bij de Lindenberg in de Aldenhof. Na de zomervakantie verplaatst dit naar De Kampus in Lindenholt. Voor de kleinere kinderen is er op de opvang een speeltuintje. Er is een kinderspeelkamer en er zijn  dagelijks activiteiten voor de jeugd zoals dans, sport en spel en verkleden. 

Vrijwilligers 
Dagelijks werken er zo’n dertig vrijwilligers in de crisisnoodopvang. Op dit moment zijn er geen nieuwe vrijwilligers nodig. 

Contact met de omgeving 
Zoals beloofd aan omwonenden wordt de situatie op en rond de opvang goed gevolgd. Zo fietsen er dagelijks beveiligers door de wijk en bij het winkelcentrum, zijn er korte lijnen met bewoners en winkeliers, en is men 24 uur per dag bereikbaar voor calamiteiten. 

Onlangs was er een bijeenkomst met een vertegenwoordiging van buurtbewoners, ook er is goed contact met de woonlocatie van Pluryn. Beveiligers van de opvang houden een oogje in het zeil op het terrein van Pluryn. Er zijn tot nu toe vrijwel geen klachten vanuit de buurt geweest. De opvanglocatie is er tot 1 november 2023. 

Meer informatie vindt u op nijmegen.nl/noodopvang 


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen