Binnenvaartmuseum Nijmegen zoekt vrijwilligers

Van onze redactie
30 juni 2023

Midden in het hart van Nijmegen: tussen de Waal, het historische centrum en de ‘nieuwe stad’, ligt aan de Waalhaven 1K het Binnenvaartmuseum Nijmegen. In het vooronder van de oude Jos Vranken komt de boeiende geschiedenis van de binnenscheepvaart tot leven.

Hoe ziet het leven aan boord van een binnenschip eruit, wat komt er allemaal op de rivier voorbij, hoe was het vroeger en waar vaart deze fascinerende bedrijfstak naar toe?
Er zijn modellen van oude en uiterst moderne schepen , foto’s, scheepsvoorwerpen, verhalen, thematentoonstellingen. Het museum is geopend op dinsdagen en zaterdagen van 12.00 tot 16.00 uur.

De Jos Vranken is de thuishaven van het KSCC, het Katholiek Sociaal Cultureel Centrum, een plek  waar schippers hun lief en leed delen, maar ook kennis maken met de toekomst via lezingen en themadagen. Het schip heeft vergaderzalen die gehuurd kunnen worden.

Het museum zoekt gidsen en andere vrijwilligers voor bijvoorbeeld onderhoudswerkzaamheden, maar ook voor barwerkzaamheden of sociale media. Interesse? Stuur een mail naar info@binnenvaartmuseumnijmegen.nl of ga eens vrijblijvend langs.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen