Philharmonie Gelre en Con Amore in Openluchttheater De Goffert

Van onze redactie
29 juni 2023

Op zondagmiddag 2 juli in het groene Openluchttheater de Goffert in Nijmegen ontmoeten twee orkesten uit Arnhem en Oosterhout elkaar. Een mooie plek om muziek te maken én te beluisteren. Klik hier voor alle informatie over het concert.

Openluchttheater de Goffert kent een lange geschiedenis en bestaat al ruim 80 jaar. In 1939 werd het Goffertpark geopend, na een tijd van bouw als werkverschaffingsproject door de overheid door de hoge werkloosheid in ons land op dat moment.

Philharmonie Gelre is een symfonisch blaasorkest met ongeveer 60 leden. Het orkest geeft concerten met een veelzijdig en vernieuwend repertoire voor een breed publiek. Elk najaar staat een groot concert in Musis Arnhem op het programma en in mei is Philharmonie Gelre 4 dagen op concertreis naar Freiburg geweest.

Op het programma voor 2 juli staat een wervelend zomerrepertoire met o.a. de virtuoze Dance of the Tumblers van Rimsky-Korsakov en magische filmmuziek uit Harry Potter en the Wizz. Saxofoniste Roos Ahsmann zal soleren in het Concerto for Alto Saxophone van Binge.

Con Amore is een muziekvereniging uit het Gelderse dorp Oosterhout, dat uit 35 enthousiaste, veelal jonge muzikanten bestaat. Het orkest speelt veel originele muziek van hedendaagse componisten, maar ook arrangementen uit de wereld van pop, film en musical vinden hun weg naar de lessenaars. Tijdens dit zomerconcert geeft het orkest een voorproefje van hun concert “Legends in Concert”, met muziek van Mozart en Bach tot John Williams, Abba en de Dijk.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen