Gloednieuw 3X3 basketbalveld in Dukenburg, eerste in Nijmegen

Van onze redactie
28 juni 2023

Eerste officiële 3X3 full court basketbalveld in Nijmegen
Op zondag 2 juli opent wethouder Jean-Paul Broeren samen met bewoners en jongerenwerker Mohamed Ired het nieuwe 3x3 basketbalveld in Dukenburg. Dit is het eerste officiële 3X3 full court basketbalveld in Nijmegen.

Tijdens de opening kunnen bewoners meedoen aan een workshop freestyle basketbalshow en kunnen bezoekers genieten van een toernooi voor kinderen van 14 jaar en ouder.

Ontstaan vanuit de wijk
Het idee voor het basketbalveld is ontstaan vanuit een groepje jongeren uit de wijk dat graag basketbalt. Deze groep jongeren is uitgegroeid tot een community. Naast het basketbalveld is er ook een 3X3 leadership programma waar jongeren aan mee kunnen doen. Met dit leadership programma kunnen jongeren opgeleid worden tot leiders en rolmodellen die onder andere basketbal activiteiten kunnen gaan opzetten in de wijk.

We zetten ons als gemeente flink in voor Urban Sports in Nijmegen. Eerder plaatste we al twee mooie Pumptracks in Lindenholt en bij Waalhalla. Dit nieuwe basketbalveld is hierop weer een mooie toevoeging. Ik ben enthousiast dat dit nieuwe basketbalveld is ontstaan vanuit jongeren in Dukenburg. Ik wens iedereen heel veel speelplezier! – wethouder sport, Jean-Paul Broeren

Waar: Van Schuylenburgweg 18, Dukenburg, Nijmegen
Wanneer: Zondag 2 juli

14:00u Opening door wethouder, showcase basketball brassband en workshop
15:15u Vervolg toernooi
17:00u Prijsuitreiking


Dit bericht delen:

Advertenties