Solidariteitswandeling Land van Ooij 8 juli

Van onze redactie
28 juni 2023

Op zaterdag 8 juli zal de vierde editie van de Solidariteitswandeling plaatsvinden. Door deelname aan de wandeltocht kunnen wandelaars steun betuigen aan de voormalige gasten van Shelter City Nijmegen, die strijden voor mensenrechten overal ter wereld.

De opbrengst van de wandeltocht gaat daarnaast naar de projecten van deze mensenrechtenverdedigers en die van de huidige gast van Shelter City Mamikon. Daarnaast is het voor deelnemers aan de Vierdaagse een mooie gelegenheid om een laatste keer te oefenen voor de 4Daagse, 's werelds grootste wandelmars die de ontmoeting tussen mensen uit verschillende landen hoog in het vaandel heeft staan.

Solidariteitswandeling
De wandeltocht bestaat uit zes routes met als startpunt Land van Ooij. De afstanden zijn 5, 10, 16, 20, 25 en 30 km. Op deze dag kun je de gehele ochtend starten met de wandeling vanaf de biologische tuin Land van Ooij, tussen 7:00 en 12:00 uur. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar Shelter City Nijmegen (sheltercitynijmegen@bureauwijland.nl).
Na afloop van de wandeling krijgen wandelaars heerlijke soep aangeboden en zal er nog een woordje gehouden worden door de organisatie.

Land van Ooij
De biologische tuin van Vereniging Land van Ooij brengt mensen met verschillende culturele achtergronden bij elkaar: "Door samen actief te zijn, ervaring en kennis uit te wisselen willen wij een bijdrage leveren aan een duurzame en kleurrijke samenleving. De start van de Solidariteitswandeling vindt plaats op het mooie landgoed van het Land van Ooij (Dijkgraaf van Wijckweg 101, Nijmegen)."

Shelter City Nijmegen
Shelter City Nijmegen wordt door Bureau Wijland gecoördineerd. Het programma is een samenwerkingsverband tussen de Radboud Universiteit, Amnesty Nijmegen, Gemeente Nijmegen, SSH&, Radboud In’to Languages en Driestroom.
Shelter City wordt door het ministerie van Buitenlandse Zaken gesteund en wordt in samenwerking met landelijke coördinator Justice & Peace door verschillende Nijmeegse partners uitgevoerd. De huisvesting van de Shelter City-gast wordt aangeboden door SSH&, zodat deze gast een fijne en rustige thuisbasis heeft hier in Nederland.


Dit bericht delen:

Advertenties
Sale juli 2024Sale juli 2024