Nijmeegse Mare een van de winnaars voorronde Kunstbende Gelderland 2023

Van onze redactie
26 juni 2023

Op zondag 25 juni zijn de winnaars van de voorronde van Kunstbende Gelderland 2023 bekendgemaakt. De voorronde vond plaats in Poppodium Doornroosje in Nijmegen. De Nijmeegse Mare won zelfs in twee categorieën: in Fashion en in Film.

Jongeren van 13 t/m 19 jaar streden in de categorieën Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Muziek, Taal en Theater met hun zelfgemaakte werk om de felbegeerde Kunstbende Award. De eersteprijswinnaars gaan naar de landelijke finale tijdens het Kunstbende Young Creators Festival op 30 september in de Melkweg Amsterdam.

Winnaars

DANS 
1e prijs: Lianne & Shelly (Zevenaar)
2e prijs: Julie & Pien (Didam)
3e prijs: Misgana & Gideon (Millingen a/d Rijn)

DJ
1e prijs: Naces (Arnhem)
2e prijs: DJ papi (Lobith)
3e prijs: Esma Zavina (Zutphen)

EXPO
1e prijs: Tristan (Acquoy)
2e prijs: Lotte (Heerde)
3e prijs: Robin (Apeldoorn)

FASHION
1e prijs: Mare (Nijmegen)

FILM
1e prijs: Mare (Nijmegen)

2e prijs: Samuel (Eefde)
3e prijs: Emma (Tiel)

MUZIEK
1e prijs: Dysania (Culemborg)
2e prijs: Mirte (Culemborg)
3e prijs: Amy (Eefde)

TAAL 
1e prijs: Tara (Heteren)

THEATER
1e prijs: Qinn & Amy (Eefde)

Ontwikkelingstraject
Kunstbende is hét creatieve platform voor iedereen van 13 t/m 19 jaar. In deze online én offline community kan iedere jongere eruit halen wie erin zit in Content Creator, Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Muziek, Taal en Theater. Via tutorials en workshops leren ze nieuwe skills en er is een prikbord waar oproepjes geplaatst kunnen worden voor bijvoorbeeld nieuwe bandleden of videoclipmakers. Ook is er een wedstrijdtraject waar jongeren podiumervaring opdoen tijdens een voorronde in hun eigen provincie. De eersteprijswinnaars van de voorronde stromen door naar het landelijke Kunstbende Young Creators Festival op 30 september in de Melkweg Amsterdam. Daarna worden de nummers één van het festival een jaar lang door een persoonlijke coach klaargestoomd voor een optreden op een groot podium, van Mysteryland tot het Stedelijk Museum Amsterdam.


Dit bericht delen:

Advertenties