Hockeyclub NMHC Nijmegen voegt trio uit eigen jeugd toe aan damesselectie

Van onze redactie
26 juni 2023

NMHC Nijmegen heeft de selectie van het eerste damesteam uitgebreid met Louise van Meteren, Sem Krasenberg en Sarah Smeeman (keeper). Het drietal komt over uit de eigen MO18-1, spelen al sinds de jongste jeugd bij Nijmegen en werden eerder ook al geselecteerd voor het district team Oost-Nederland, Nederlands U15 en Nederlands U16.

Afgelopen jaren hebben Louise, Sem en Sarah al geregeld meegespeeld bij het eerste damesteam op trainingen en in wedstrijden, maar maken nu definitief de overstap. NMHC Nijmegen voorzitter Wim Kuster heeft veel vertrouwen in de jeugdtalenten ’Het is mooi om te zien dat er speelsters uit de eigen jeugd de stap kunnen maken richting dames 1, met hun komst groeit het aantal spelers uit de eigen jeugd in dames 1 naar 13.’

‘We hebben er ontzettend veel zin in om met dit team mee te spelen in promotieklasse. Afgelopen jaren mochten we al regelmatig meetrainen en meespelen, maar dat we nu de stap definitief mogen maken is een grote eer omdat we officieel alle drie qua leeftijd nog een jaar in de A-jeugd mogen spelen. Dat we deze kans krijgen geeft ons veel vertrouwen en vinden we fantastisch’, aldus de jeugdige talenten van Meteren, Krasenberg en Smeeman.

‘De afgelopen jaren hebben we niet alleen veel geïnvesteerd in onze Trainers Academy, maar ook in de jeugdopleiding waarbij we ieder seizoen twee a drie eigen jeugdspelers willen laten doorstromen naar heren 1 en dames 1. We willen in de basis herkenbare teams, aangevuld met versterkingen van buitenaf. Het geeft me een trots gevoel dat de club dergelijke grote talenten weet af te leveren bij dames 1, waar ze vervolgens ook serieus speeltijd krijgen. Wij zijn trots!’, aldus NMHC Nijmegen voorzitter Wim Kuster.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen