Eerlijk & Duurzaam, Stevenskerkviering voor heel de stad op 2 juli

Van onze redactie
25 juni 2023

De op één na laatste viering in het kader van 750 jaar Stevenskerk is op zondag 2 juli. Het is de achtste viering in deze reeks bijzondere vieringen voor heel de stad. De serie zal op zondag 3 september worden afgesloten met een ‘preek van de leek’ door burgemeester Bruls. 

De organisatie meldt ons: "In de viering ‘Eerlijk & Duurzaam’ laten we ons inspireren door gastspreker Nienke Hofsink. Zij is een jonge theoloog, werkzaam als buurtdominee bij de Oosterparkkerk in Amsterdam, die stevig betrokken is bij ‘Genoeg om te leven’. Deze community biedt mensen inspiratie en support om eerlijker en duurzamer te leven.
‘Genoeg om te leven’ is mede opgezet door Paul Schenderling, de bekende christelijke econoom, schrijver en spreker die zich al tien jaar bezig houdt met deze vraagstukken. Zij stimuleren overheden, bedrijven, organisaties, kerken en individuen om zich erin te oefenen om de liefdevolle en rechtvaardige woorden van God te laten stromen en zo te leven dat je handelen het andere leven op aarde zo min mogelijk aantast.
[Zie: www.genoegomteleven.nl]"

De muziek wordt deze keer verzorgd door ‘Kladderadatsch’. Dit Nijmeegse orkest is in 1974 opgericht om als straat- en strijdorkest de maatschappelijke strijd voor een betere wereld muzikaal te ondersteunen. Zij spelen nu bijvoorbeeld bij de Nacht van de Vluchteling en de Klimaatmars in Amsterdam, maar ook op diverse festivals en feesten. De aanstekelijke muziek die zij maken geeft energie en is afkomstig uit diverse culturen.

Ook Charles en Hubert van de ons bekende muziekgroep ‘die Flegel’ (1978 opgericht) zullen met onder meer het lied 'Aarde' een bijdrage leveren aan deze bijzondere viering.

"We nodigen iedereen uit om te komen, zowel degenen die zich al een tijd actief bezig houden met deze thema’s als degenen die zich afvragen of en hoe zij iets kunnen doen aan de grote issues van onrechtvaardigheid en de ecologische crisis in de wereld."

De viering begint om 10:00 uur en na afloop is er alle gelegenheid om uit te wisselen, inspiratie op te doen aan initiatieven die er in Nijmegen al zijn op dit gebied en te genieten van een kopje duurzame koffie/thee met een verantwoorde lekkernij erbij.

"Graag tot zondag 2 juli om 10.00 uur in de Stevenskerk."


Dit bericht delen:

Advertenties