Expositie 'Art deco automascottes' bij LangeHezel46

Van onze redactie
24 juni 2023

LangeHezel46 is een expositieruimte, atelier en plek van ontmoeting voor kunstenaars en liefhebbers. Om dit ‘stadskasteel’ met torentjes en kantelen, een middeleeuwse ruimte (1300), te behouden voor de Lange Hezelstraat, de oudste winkelstraat van Nederland, levert het kunstaanbod een belangrijke bijdrage. 

Van 24 juni t/m 9 juli is er de expositie Automobile Art Passion, iedere zaterdag, zondag en vrijdag 7 juli van 12.00 tot 17.00u.

Art Deco heeft over de hele wereld een indrukwekkende erfenis nagelaten. Een klein deel van deze erfenis is te zien in de expositie Automobile Art Passion, waarin Wim Hendriks en Rini Loeffen hun privéverzameling automascottes laten zien. Deze toegepaste kunst is niet te koop maar wel te bezichtigen. 

Rond 1930 omarmden kunstenaars en ontwerpers de invloed van de industriële revolutie. Hun ontwerpen werden meer symmetrisch en gestroomlijnd, zodat machinale vervaardiging mogelijk werd.
Kunstenaars en fabrikanten zoals oa. Bloch, Bazin, Lalique en Lejeune wilden kunstobjecten aantrekkelijk en betaalbaar maken.

Het is niet toevallig dat Wim en Rini exposeren in LangeHezel46. Je hebt het stoepbord van BlueBird Collections vast wel eens gezien naast de galerie. Hendriks heeft om de hoek, Papengas 7, zijn Old Dinky Toy museum en winkel met allerlei verzamelobjecten rondom vervoer.
Wim en Rini zijn alle openingsdagen in de buurt en vertellen graag hun verhaal.


Dit bericht delen:

Advertenties