Verdediger Bram Nuytinck terug bij NEC

Tekst via NEC | Fotograaf: Geert Timmer
24 juni 2023

NEC is verheugd om de terugkeer van Bram Nuytinck aan te kondigen bij de club. De 33-jarige centrumverdediger maakte in 2012 de transfer van NEC naar RSC Anderlecht. Na zijn avontuur in België speelde Nuytinck voor het Italiaanse Udinese Calcio en UC Sampdoria, vanwaar NEC hem terug naar Nijmegen haalt.

De in Nijmegen geboren en getogen Nuytinck tekent een contract voor drie jaar bij NEC. De verdediger is blij om terug te keren naar de club waar hij zijn professionele voetbalcarrière begon: “Ik kijk ernaar uit om weer voor de club te spelen waar het voor mij allemaal begonnen is. Ik geloof sterk in de visie en ambities van NEC en ben vastberaden om bij te dragen aan het succes van de club. Het voelt goed om terug te keren en om de kleuren van de stad weer te mogen dragen.”

Ook Carlos Aalbers is verheugd met het aantrekken van de routinier: “Bram heeft na zijn vertrek uit Nijmegen succesvolle jaren gekend bij verschillende Europese clubs. Hij heeft op hoog niveau gespeeld in competities zoals de Serie A en de Champions League. We zijn dan ook blij om deze ervaring en kwaliteit aan het team toe te kunnen voegen, zowel in als buiten het veld.”

Nuytinck, die in het seizoen 2009-2010 zijn debuut maakte voor de Nijmegenaren, kwam in zijn eerste periode bij NEC tot 77 wedstrijden in vier seizoenen tijd. Hij zal vanaf maandag 3 juli aansluiten bij de selectie van trainer Rogier Meijer.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen