Gebruik Grid voor het vinden van laadpalen

Van onze redactie
23 juni 2023

Als gebruiker van elektrische voertuigen is het belangrijk dat je overal onderweg de laadpalen kan vinden. Of je nu vaak onderweg bent voor het werk of juist op vakantie bent: laadpalen zijn overal beschikbaar. Ieder merk heeft weer eigen locaties, zodat je te allen tijde gebruik kan maken van jouw favoriet. Voordat je dit kan doen, is het verstandig om een overzicht te hebben van alle laadpunten in jouw omgeving. Hiervoor kan je gebruikmaken van Grid. Maar hoe vind je dan de laadpalen die je nodig hebt? Je leest het in onderstaande informatie.

Zoeken naar laadpalen
Grid biedt een gebruiksvriendelijke zoekfunctie waarmee je laadpalen kunt vinden op basis van verschillende criteria. Je kunt zoeken op locatie, laadvermogen en beschikbaarheid. Of je nu thuis bent en een laadpaal in de buurt nodig hebt of onderweg bent en een laadpunt wilt vinden langs je route, Grid kan je helpen bij het vinden van de juiste laadpaal.

Laadpaal details en beoordelingen
Wanneer je een laadpaal selecteert uit de zoekresultaten op Grid, krijg je gedetailleerde informatie te zien over de laadpaal. Dit omvat het adres, het type laadpaal, het laadvermogen en eventuele extra services zoals parkeergelegenheid of een café in de buurt. Bovendien hebben gebruikers de mogelijkheid om beoordelingen en feedback achter te laten over de laadpalen die ze hebben gebruikt. Deze beoordelingen kunnen andere gebruikers helpen bij het nemen van een beslissing over welke laadpaal ze willen gebruiken.

Live statusinformatie
Een van de handige functies van Grid is de mogelijkheid om live-statusinformatie te bekijken van laadpalen. Je kunt zien of een laadpaal beschikbaar is, in gebruik is of buiten werking is. Dit voorkomt onnodige omwegen of teleurstellingen wanneer je bij een laadpaal aankomt die niet werkt.

Routeplanning
Grid biedt ook een routeplanningsfunctie waarmee je laadpalen kunt toevoegen aan je reisroute. Hierdoor kun je van tevoren bepalen waar je wilt stoppen om je voertuig op te laden. Dit is vooral handig voor langere reizen, waarbij je de beste laadstations langs de route kunt plannen en ervoor kunt zorgen dat je voldoende laadtijd hebt om je bestemming te bereiken.

Mobiele app en extra functies
Naast de website biedt Grid ook een handige mobiele app die je kunt downloaden op je smartphone. De app biedt dezelfde functionaliteiten als de website, maar met het voordeel dat je onderweg direct toegang hebt tot de informatie. Je kunt laadpalen zoeken, routes plannen en live-statusinformatie bekijken, allemaal vanaf je mobiele apparaat. Bovendien kan de app je meldingen sturen wanneer een laadpaal beschikbaar wordt of als er een probleem optreedt met een laadpunt in de buurt.

Grid heeft ook enkele extra functies die het nog handiger maken voor eigenaren van elektrische voertuigen. Een van deze functies is de mogelijkheid om laadstations te filteren op basis van ondersteunde laadpassen of -netwerken. Dit is vooral handig als je een specifieke laadpas hebt en wilt weten welke laadstations compatibel zijn. Je staat dus niet voor verrassingen als je op de locatie van de laadpalen aankomt.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen