Waalkade blijft deels afgesloten; betaald parkeren naar €30,-

Van onze redactie
21 juni 2023

Sluiting westkant Waalkade
De auto’s die in de avonden en nachten aan de Waalkade geparkeerd staan, gaven veel overlast door hun vaak harde muziek en draaiende motoren. Sinds de zomer 2021 zijn er parkeerplaatsen aan de westelijke Waalkade verdwenen. De overlast is hierdoor weg. 

De parkeerdruk en het verkeer in de omliggende straten is onderzocht en blijkt goed te zijn. Daarom heeft het college van burgemeester en wethouders besloten om de proefafsluiting definitief te maken.

Betaald parkeren Benedenstad: dagkaart van €30,-
Om de overlast rondom het Joris Ivensplein te verminderen, ligt er bij de gemeenteraad een voorstel om het betaald parkeren hier 24 uur per dag en 7 dagen in de week in te voeren. Als de raad dit voorstel aanneemt, kan in de Benedenstad vanaf het najaar 2023 alleen geparkeerd worden met een dagkaart van €30,- of met een parkeervergunning voor bewoners en bezoekers.

De verwachting is dat het betaald parkeren voor minder overlast zorgt. Er ontstaat voor de bewoners en hun bezoekers meer parkeerruimte. Andere bezoekers van de stad kunnen hun auto in de parkeergarages parkeren of bij andere locaties rondom de stad. 

Lees verder.

Lees hier meer over het betaald parkeren


Dit bericht delen:

Advertenties