Duitse nationale hockeykeepster Nathalie Kubalski tekent bij NMHC Nijmegen

Van onze redactie
21 juni 2023

Nathalie Kubalski, keepster van het Duitse nationale hockeyteam speelt volgend jaar voor dames 1 van NMHC Nijmegen. De 29-jarige Kubalski komt over van DHC Düsseldorfer Hockey Club 1905 E.V. en volgt bij de Nijmeegse promotieklasser Saskia van Duivenboden op die stopte met tophockey.

NMHC Nijmegen dames 1 trainer/coach Bas de van der Schueren: Het doel is simpel en de club heeft een stevige ambitie. Het komende seizoen willen we ons jonge talentvolle team verder ontwikkelen en doorgroeien naar het linker rijtje. De club is er klaar voor en als team zijn we druk bezig om de nodige stappen te maken. Dat doen we met eigen jeugd, met regionale talenten, maar dat vraagt ook om gerichte versterking op cruciale posities. We zijn met ons gehele begeleidingsteam ontzettend trots dat Nathalie voor onze ambitie gekozen heeft’, aldus van der Schueren.

Kubalski is een grootheid in het internationale hockey met een indrukwekkende staat van dienst door haar interlands en lijst met prijzen, waaronder die van Duitse Bundesliga kampioen in 2019/2020/2021 en 2021/2022; en Duitse zaalhockey kampioen 2018/2019, 2021/2022 en 2022/2023. Tevens wist Kubalski met het DHC-team afgelopen april de derde plaats tijdens de Euro Hockey League (EHL) in Amsterdam te veroveren. Met het Duitse hockeyteam gaat ze deze zomer ook naar de Europese kampioenschappen waarmee ze in 2019 en 2021 de tweede plaats tijdens het EK wist te bemachtigen. Na de kampioenschappen sluit ze zo snel mogelijk aan bij de Nijmegenaren. ‘Ik heb gekozen voor Nijmegen omdat de uitdaging mij enorm aanspreekt en ik toe ben aan hockey in een team met potentie en een club met ambitie. Ik kan mijn ervaring meenemen en met de groep de volgende stappen maken. Het is een eer om voor een club met zo’n indrukwekkende historie en ambitie te mogen spelen’, aldus Nathalie Kubalski.

Harold Smeeman van Stichting Tophockey Nijmegen is verheugd met het contracteren van de ervaren keepster: ‘Met Nathalie hebben wij een ervaren, internationaal gelouterde keepster bij onze selectie die bovendien een bijdrage levert aan de ontwikkeling van onze jeugdspelers. Zij is voor ons dus in meerdere opzichten een versterking. Wij heten Nathalie dan ook van harte welkom op onze club en wensen haar veel succes.’


Dit bericht delen:

Advertenties
Sale juli 2024Sale juli 2024