Zilveren Waalbrugspeld voor Leonie Schuijt-Overgoor (75)

Van onze redactie
20 juni 2023

Burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen reikte op 20 juni 2023, tijdens een bestuursvergadering van de Vereniging Gedupeerden Waaldijkverlegging Lent (GewaLent), een Zilveren Waalbrugspeld uit aan mevrouw Schuijt-Overgoor.

Leonie Schuit-Overgoor is binnen GeWaLent al twee decennia betrokken en zeer actief binnen de vereniging. Ze heeft het bestuur met raad en daad bijgestaan tijdens de enorme transformatie in Lent. Ze is betrokken bij de ontwikkeling van de regio op het gebied van infrastructuur. Door haar enorme dossierkennis en haar uitgebreide netwerk bleek zij een onmisbare schakel voor de effectiviteit van de vereniging te zijn. Sinds 2020 is zij officieel benoemd als secretaris.

Haar betrokkenheid bij de Lentse gemeenschap uit zich ook in haar lidmaatschap van de bewonersgroep ‘Gemeenschappelijke Werkgroep Burgerparticipatie Nijmegen’ (GWBN) waar zij voor de gemeente sparringpartner is voor onder meer de nieuwe Omgevingswet en de noodzakelijke burgerparticipatie. Daarnaast heeft zij haar grote kennis op het gebied van alle ontwikkelingen gedeeld met de verschillende werkgroepen met haar deelname aan de Wijkraad Lent.

Mevrouw Schuijt-Overgoor is een van de drijvende krachten achter het Wijkmagazine Lentse Lucht. Sinds 2015 is zij lid van de redactie en initiatiefneemster van de kinderredactie. Zij vindt het belangrijk dat ook de jeugd een stem heeft en heeft zich voornamelijk gericht op het betrekken van de Lentse jeugd bij het wijkmagazine.

Op 20 juni 2023 ontving mevrouw Schuijt-Overgoor hiervoor een Zilveren Waalbrugspeld uit handen van burgemeester Bruls. 


Dit bericht delen:

Advertenties