Veilig kamperen deze zomer!

Van onze redactie
20 juni 2023

Veel mensen kamperen en genieten van het leven in de buitenlucht, het mooie weer en een ontspannen sfeer. Waar niet zo vaak over wordt nagedacht, is brandveiligheid. Je kunt een hoop ellende voorkomen, als je van tevoren wat maatregelen neemt. We hebben wat tips voor je verzameld:

Gekeurde gasflessen
Als je gasflessen gebruikt, ga hier dan zorgvuldig mee om. Zorg dat je alleen goedgekeurde flessen gebruikt en vervang de slang regelmatig, die hebben maar een beperkte levensduur. En zet ze tijdens vervoer rechtop en vast, zodat ze niet om kunnen vallen en beschadigen.

Blusser bij de barbecue en vuurkorf
Barbecueën is bijna onlosmakelijk verbonden met kamperen. Natuurlijk hou je rekening met de regels die op de camping gelden voor barbecues en vuurkorven. En als het langere tijd droog is, en het risico op natuurbranden is wat groter, dan hou je daar natuurlijk rekening mee. Gebruik alleen aanmaakblokjes of een speciale aanmaakvloeistof en géén spiritus of andere brandgevaarlijke vloeistoffen. Zet een blusmiddel of een emmer zand in de buurt van de barbecue of vuurkorf, voor het geval het toch misgaat.

Juist materiaal bij elektriciteit
Veel caravans en campers hebben een accu. Deze heeft een redelijk groot vermogen. Zorg dat altijd goede bedrading wordt gebruikt, foute bedrading kan kortsluiting veroorzaken. Gebruik voor de aansluiting op een 220-voltinstallatie een blauwe, spatwaterdichte CCE-stekker en een neopreenkabel. En rol de kabel altijd helemaal af.

Wil je meer informatie? Die lees je hier:
www.brandweer.nl/onderwerpen/kamperen/


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen