Groots onderzoek door politie en Defensie in Malvert

Van onze redactie
19 juni 2023

Afgelopen nacht vond een schietincident plaats in de 62e straat van de Malvert. Er vindt groot onderzoek plaats.

Agenten reageerden op de melding van een inbraak in een garagebox. Agenten maakten een box open, maar troffen niemand aan. Plots reed een auto achteruit de naastgelegen garagebox uit. De garagedeur werd uit het pand gereden. Agenten losten schoten op de vluchtende automobilist. Tijdens zijn vluchtactie raakte de auto een voetgangster. Het slachtoffer is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

De politie verspreidde direct een Burgernetbericht. Een politiehelikopter cirkelde boven de omgeving. De politie sloot direct de 62e en 64e straat af. De politiewagens werden vanwege het komende onderzoek door de Rijksrecherche, omdat agenten geschoten hebben, niet verplaatst. In de garagebox werden meerdere jerrycans en vermoedelijk explosieven gevonden. De Forensische Opsporing en de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) werden opgeroepen.

Auto aangetroffen in Meijhorst

De vluchtauto, fors beschadigd en vol kogelgaten, stond tegen het verkeer in langs de weg in de 29e straat van de Meijhorst. Hoewel de kentekenplaten van de auto verwijderd waren, doet de kentekenplaathouder met reclame voor een Duitse autodealer vermoeden dat de auto uit Duitsland komt. Omwonenden belden de politie, waarna agenten het gebied ruim afzetten. Omdat niet duidelijk was of er explosieven in de auto lagen, werden omwonenden geadviseerd binnen te blijven. De naastgelegen school en kinderopvang moesten gesloten blijven. Na onderzoek werd vastgesteld dat er geen explosieven in de auto lagen. De auto is voor verder onderzoek weggesleept naar de Forensische Opsporing. Enkele omwonenden laten weten gezien te hebben dat de auto achtergelaten werd. Drie mannen sprongen de auto uit en renden weg richting Staddijk. Geen van hen leek gewond.



Flats ontruimd en onderzoek door EOD

De flats in de 62e, 63e, 64e en een deel van de 66e straat van de malvert werden ontruimd omdat er mogelijk explosief materiaal in de garagebox zou liggen. Een bus bracht de bewoners naar wijkcentrum Dukenburg. Bewoners van appartementen buiten de straal, worden wel geadviseerd binnen te blijven. Een brandweerwagen en ambulance stonden stanby in het begin van de straat. medewerker van de EOD trok een zogeheten bompak aan en ging de garagebox in. De politie laat weten dat er explosief materiaal aangetroffen is. Nadat het veilig was, deed de recherche verder onderzoek. Ook werd een speurhond ingezet. Naast onbekend materiaal, lagen er zichtbaar jerrycans met een nog onbekende stof en meerdere verschillende Duitse kentekenplaten in de garagebox. Hoe groot het gevaar voor omwonenden was, moet blijken uit verder onderzoek.



Omstreeks 12.30 uur konden alle bewoners weer terug naar hun woningen. De politie doet verder onderzoek. Ook waren er Duitse agenten ter plaatse. In verband met het lopende onderzoek kan de politie niet meer informatie geven.  Wel vraagt de politie getuigen die nog niet met agenten gesproken hebben zich te melden. Ook mensen die gisteravond en nacht tussen 23.00 en 2.00 uur iets gezien hebben worden gevraagd contact op te nemen. Dit kan telefonisch via 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. Zelf gemaakte videobeelden doorsturen kan via het meldformulier van de politie. Let hierbij op dat u de beelden zelf gemaakt heeft.


Dit bericht delen:

Advertenties
Sale juli 2024Sale juli 2024