Debat: 'Verhalen van Nijmeegse Nieuwkomers'

Van onze redactie
17 juni 2023

Het debat Newcomers of Nijmegen (Nijmeegse Nieuwkomers) staat in het teken van de verhalen van vluchtelingen. Schrijnende verhalen vol angst en uitzichtloosheid, maar ook vol van hoop op een beter leven.

Debat in het Engels
Wat kunnen wij ervan leren? Een denktank van de studenten van de Nijmeegse Radbouduniversiteit zijn de organisatoren van dit debat dat in het Engels wordt gevoerd. Kom op woensdag 21 juni 2023 vanaf 19:00 uur naar het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis in de Mariënburgkapel. Aanmelden kan via:
Newcomers of Nijmegen – Huis van de Nijmeegse Geschiedenis

Op de vlucht
Armoede en geweld doen mensen op de vlucht slaan. Vluchtelingen hebben heel wat meegemaakt voordat zij hier belanden. En dan begint het wachten op een status die hen meer zekerheid moet verschaffen, zoals op een baan en een huis. Het evenement neemt de bezoeker mee in de verhalen van mensen met een vluchtelingenachtergrond die onderdeel uitmaken van onze Nijmeegse gemeenschap.

Newcomers
Bezoekers kunnen luisteren naar de persoonlijke verhalen van vluchtelingen om inzicht te krijgen in hun achtergronden en de omstandigheden in hun landen van herkomst. Er zijn boeiende gesprekken met Buddy to Buddy Nijmegen en Radboud Welcomes newcomers. Deze organisaties zijn actief betrokken zijn bij de integratieprocessen in Nijmegen.


Dit bericht delen:

Advertenties
Sale juli 2024Sale juli 2024