Blote-voetenpad en kosteloze voetencheck op vrijdag 23 juni

Van onze redactie
13 juni 2023

In de overtuiging dat gezonde voeten blote voeten zijn organiseert Voetentraining op vrijdag 23 juni de eerste landelijke 'Bevrijd je voetendag'. Op deze dag ervaren we hoe fijn het is om op blote voeten te wandelen, rennen en spelen. In Wijchen en Overasselt organiseren lokale pleitbezorgers van de gezonde voet een activiteit.

Wijchen: blote-voetenpad
Bij Wilma Willems in Wijchen ben je op Bevrijd je voetendag welkom op het blote-voetenpad te lopen. Op deze route ervaren je voeten uiteenlopende sensaties op allerlei ondergronden. Het duurt ongeveer 45 minuten. Leuk voor volwassen en kinderen! Locatie: Ploegweg 7, Wijchen; Tijd: 11.00 tot 16.00 uur; telefoon: 06-37229125; website: sfeervanwillems.nl.

Overasselt: kosteloze voetencheck, oefeningen
Bij medisch pedicure Denise de Wan kunnen geïnteresseerden op Bevrijd je voetendag kosteloos hun voeten laten checken. De Wan checkt de voeten op verschillende aandoeningen, zoals een scheve grote teen (hallux valgus), hielspoor, klauwtenen, en of er nog beweeglijkheid mogelijk is. Na de voetencheck krijgt u uitleg over het trainen van de voeten en de oefeningen die bij uw voetklacht passen. Afsluitend krijgt u twee verschillende oefeningen mee naar huis.
Dus hebt u last van uw voeten, maak dan een afspraak, via 024-7610452 of 06-13497547. Denise de Wan is vrijdag 23 juni de hele dag beschikbaar voor een kosteloos onderzoek en advies. Adres: Prinses Irenestraat 9, Overasselt; website: opentopvoet.com.

Over Bevrijd je voetendag
Eén op de vier mensen in Nederland heeft last van zijn of haar voeten. Eén op de vijf heeft geregeld last van zijn of haar rug. En jaarlijks overlijden duizenden door of na een val. Het kost de samenleving miljarden. En dat komt allemaal doordat we op stevige schoenen lopen.

We beschermen onze voeten veel te goed met ons moderne schoeisel. Hierdoor wordt de voet lui, met allerlei voetaandoeningen tot gevolg. Denk aan nare kwalen als een scheve grote teen (hallux valgus) of hielspoor. Die veel te goede bescherming maakt de voet tot de slaaf van de schoen. Of, zo je wil, de schoen is het korset van de voet. De voet is niet meer vrij om te bewegen, hij zit klem. De voet vraagt juist om beweging. Dus: weg met die schoen. Anders loop je vast, letterlijk en figuurlijk.

Gezonde voeten worden uitgedaagd. Gezonde voeten zijn blote voeten. Om aandacht hiervoor te vragen organiseert Voetentraining op 23 juni de eerste landelijke Bevrijd je voetendag. Honderden mensen doen mee. Met activiteiten op scholen, bij behandelaren van voeten en in de natuur, zoals:

  • Blote-voetenwandelingen
  • Spelen op blote voeten op het schoolplein
  • Bewegen op blote voeten
  • Langste waslijn met schoenen ooit

Schoenen zijn het begin van de ellende
Cocky Hoogeveen, initiatiefneemster van Bevrijd je voetendag, ziet als fysiotherapeute al meer dan 40 jaar mensen met voetklachten. Zij vertelt: “Schoenen en steunzolen zijn het begin van de ellende. Schoeisel is een keurslijf voor je voeten. De schoenenindustrie stelt dat hun ‘goede’, ‘stevige’ schoenen bescherming geven, maar in feite zijn ze een korset voor je voeten. En in modieuze schoenen zoals pumps misvorm je je voeten zelfs.”

Weg met de mythe van stevige schoen
Hoogeveen vervolgt: “Het wordt tijd dat we de hardnekkige mythe van de stevige schoen loslaten. Van jongs af aan krijgen we te horen dat onze voeten ondersteuning nodig hebben. Niets is minder waar. Het dragen van stevige schoenen maakt onze voetspieren vooral heel lui. Met voet- en houdingsklachten tot gevolg. De oplossing is je voeten gezond te houden, en dat doe je het best op blote voeten. Kijk maar eens naar de mensen die nooit op schoenen lopen. Die hebben geen last van hun voeten.”

Alle informatie over Bevrijd je voetendag vind je hier: bevrijdjevoeten.nl

Voetentraining
Bevrijd je voetendag is een initiatief van Voetentraining. Voetentraining is een bedrijf dat online trainingen biedt aan mensen die voet- en houdingsklachten hebben.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen