105 VeVa-studenten ROC Nijmegen in actie voor veteranen

Van onze redactie
12 juni 2023

Op vrijdag 16 juni a.s. vindt de derde editie plaats van het inmiddels landelijke evenement VeVa Marcheert! Op 23 locaties verspreid over heel Nederland lopen zo’n 2.400 studenten van de mbo-opleiding Veiligheid en Vakmanschap (VeVa) een mars. Daarmee kondigen zij de nationale Veteranendag (24 juni) aan en dragen zij bij aan de erkenning en waardering voor militairen, veteranen en hun thuisfront. 105 studenten van ROC Nijmegen marcheren mee.

VeVa Marcheert
Bij VeVa Marcheert, een initiatief van stichting Hulp voor Helden, lopen alle deelnemende scholen een mars in hun eigen regio. Naast een fysieke uitdaging staat er ook een educatieve reis door de geschiedenis op het programma. Bij oorlogs-/vredesmonumenten die de studenten tijdens hun route tegen komen, geven lokale veteranen toelichting en vertellen over hun eigen ervaringen. Met de mars wordt ook geld opgehaald voor stichting Hulp voor Helden.

De route van VeVa ROC Nijmegen is maarliefst 30 kilometer. De studenten starten in Heumensoord, lopen via de oorlogsbegraafplaats in Groesbeek naar het Lancaster Monument in Oeffelt en gaan vervolgens richting het eindpunt in Boxmeer. De mars eindigt in een officieel defilé. Bij het defilé van VeVa ROC Nijmegen spreekt Marieke Moorman (burgemeester Land van Cuijk) en een afgevaardigde van het bestuur van ROC Nijmegen.

Tv-spot met studenten ROC Nijmegen
Dit jaar heeft Hulp voor Helden ook een landelijk tv-spotje gemaakt dat van 12 tot en met 16 juni te zien is in de zendtijd van Socutera (NPO 1, 2 en 3). In deze spot zie je dat veteranen overal in onze samenleving zijn. Zij hebben zich in het (recente) verleden ingezet voor onze vrede, vrijheid en veiligheid. De studenten van ROC Nijmegen en vier veteranen schitteren in deze spot.

Opbrengst voor Hulp voor Helden
De opbrengst van de sponsorgelden die de studenten met VeVa Marcheert ophalen, gaat naar stichting Hulp voor Helden. Zij stimuleert, initieert en financiert projecten die bijdragen aan het welzijn van militairen, veteranen én hun thuisfront. Denk hierbij aan speciaal getrainde veteranenhonden voor veteranen met een trauma of ECHOS-Homes, een soort huiskamers die ingericht worden zodat militairen tijdens missies kunnen ontspannen. Tot nu toe heeft VeVa ROC Nijmegen al bijna €2900,- opgehaald, en de teller loopt nog!


Dit bericht delen:

Advertenties
Sale juli 2024Sale juli 2024