NEC versterkt technische staf met Mark Otten en Nick Segers

Tekst via NEC | Fotograaf: Geert Timmer
12 juni 2023

NEC heeft zich de komende seizoenen verzekerd van de diensten van Mark Otten en Nick Segers. Beide mannen tekenen een contract dat hen voor drie seizoenen verbindt aan de Nijmeegse selectie. Otten en Segers sluiten op 28 juni aan bij de technische staf.

Otten en Segers zijn geen onbekende namen in het Nederlandse voetbal. Mark Otten (37) speelde als verdediger in totaal 63 wedstrijden in de Nijmeegse driekleur. Na een avontuur bij het Hongaarse Ferencváros keerde Otten terug in Nijmegen, te weten op de voetbalacademie als jeugdtrainer. Na periodes als trainer bij de o17, o19 en o21 sluit Otten nu aan bij de technische staf van trainer Rogier Meijer: "Ik ben blij dat ik de kans krijg om de stap naar het eerste elftal van onze club te mogen maken. Na leerzame periodes bij de DFDS - NEC Voetbalacademie én het behalen van mijn UEFA Pro licentie bij FC Eindhoven ben ik klaar voor, een voor mij logische vervolgstap, het eerste elftal van NEC." Otten bekleedt de functie assistent-trainer voor tenminste drie seizoenen.

Ook Nick Segers (35) gaat al even mee op de Nederlandse velden, in zijn functie als 'hoofd fysieke performance' had hij zijn bijdrage aan onder andere het sportieve succes van FC Twente. Daarnaast is Segers actief geweest in dezelfde functie bij respectievelijk FC Eindhoven, Jong PSV en de Omaanse voetbalbond. Segers vertelt: "Na drie seizoenen in Enschede kijk ik uit naar een nieuwe uitdaging. Na een aantal positieve gesprekken bij NEC ben ik enthousiast om te beginnen aan het nieuwe seizoen en wil ik graag meehelpen aan de ambities van de club."

Technisch directeur Carlos Aalbers is blij de technische staf voor komend seizoen te versterken: "Het huidige voetbal vraagt om intensiteit en dat moet naar een hoger niveau. Nick heeft bij FC Twente bewezen hoe fit een team kan zijn en gaat daar nu bij NEC leiding aan geven." Ook over de ontwikkeling van Mark Otten is Aalbers te spreken: "Mark is een NEC'er en heeft bij de voetbalacademie bewezen een waardevolle toevoeging te kunnen zijn voor onze technische staf. Als club geven we graag mensen met potentie en de juiste instelling de kans om zich verder te ontwikkelen”.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen