Zilveren Waalbrugspeld voor Rieny (C.E.M.) van Rooijen (74).

Van onze redactie
10 juni 2023

Burgemeester Hubert Brulse reikt op 10 juni tijdens het 25-jarig jubileum van Stichting Koprol, een Zilveren Waalbrugspeld uit aan mevrouw Rieny van Rooijen.

Stichting Koprol is een organisatie, waar mensen die een lichamelijke en/of geestelijke beperking hebben, kunnen sporten. De stichting bestaat sinds 1998 en viert op 10 juni haar 25-jarig jubileum.

Mevrouw Van Rooijen is vanaf 1 juni 1998 niet alleen betrokken als begeleider van de sportgroepen en sporters, maar ook is zij als vrijwilliger betrokken bij Stichting Koprol.

Rieny zorgt ervoor dat sporters veilig en onder professionele begeleiding kunnen sporten. Haar achtergrond als verpleegkundige (afdeling revalidatie) en bewegingsagoog komt hierbij zeer goed van pas. Ze heeft bij verschillende zorginstanties rondom Nijmegen gewerkt, zoals de Sint Maartenskliniek en de reumavereniging.

Naast haar taken als begeleidster van de sportgroepen en sporters bij Stichting Koprol is zij ook betrokken bij andere activiteiten, zoals de organisatie van sportdagen, een jubileum, kerst- en nieuwjaarsbijeenkomsten en de barbecue. Zij zorgt ervoor dat de sporters zich thuis voelen en maakt tijd voor een praatje. Hiermee is zij een echt visitekaartje voor de stichting.

Op 10 juni werd mevrouw Van Rooijen geëerd met een Zilveren Waalbrugspeld omdat zij zich al ruim 25 jaar heeft ingezet voor Stichting Koprol.

Burgemeester Bruls reikte de Zilveren Waalbrugspeld uit aan mevrouw Van Rooijen op zaterdag 10 juni om 15.30 uur. De uitreiking vond plaats tijdens de jubileumviering van Stichting Koprol in Ark van Oost, Cipresstraat 154 te Nijmegen.


Dit bericht delen:

Advertenties