Zilveren Waalbrugspeld voor Marriet (M.C.) van den Berg (72)

Van onze redactie
10 juni 2023

Burgemeester Hubert Bruls reikte op 10 juni een Zilveren Waalbrugspeld uit aan mevrouw Marriet van den Berg. Marriet heeft zich vanaf 2008 ingezet als vrijwilligster en is tot op de dag van vandaag nog steeds actief.

Sinds 2008 heeft zij zich 4 jaar lang ingezet voor Hospice Bethlehem waar zij met haar passie voor koken de patiënten eens per maand in het weekend voorzag van een verse maaltijd. Zij deed de boodschappen en maakte altijd twee menu’s die makkelijk te eten, licht verteerbaar en niet te gekruid waren. Alles werd mooi en volgens de hygiëne richtlijnen opgediend.

8 jaar lang was zij medeorganisator van de Wereld Lichtjesdag en zorgde ervoor dat op de 2e zondag van december om 19.00 uur overleden kinderen werden herdacht. Naast de organisatorische taken voor deze herdenking, verzorgde zij ook de teksten voor het programma en las deze voor op de avond zelf. Het was vanzelfsprekend voor mevrouw Van den Berg om ouders, broertjes en zusjes, opa’s en oma’s een mooie herdenkingsavond te bezorgen.

Ook het RadboudUmc kon van 2018 tot 2021 op haar steun als vrijwilliger rekenen. Ééns per week bezocht zij kwetsbare oudere patiënten die opgenomen waren op verschillende afdelingen. Zij bood een luisterend oor, een wandeling of zelfs een handmassage aan.

Tot op de dag van vandaag is zij nog steeds betrokken bij de Voedselbank. Nadat zij, door artrose in haar handen, niet meer kon helpen bij het klaarmaken van de pakketten stond zij iedere vrijdagochtend bij de telefoondienst mensen te woord met allerlei soorten vragen. Ook bij ontmoetingstuin De Groene Schakel is zij sinds 2019 actief. Mevrouw Van den Berg werkt hier als vrijwilliger in de tuin en draagt ook nog haar steentje bij als bestuurslid voor de bijbehorende stichting.

Op 10 juni werd mevrouw Van den Berg geëerd met een Zilveren Waalbrugspeld omdat zij zich al ruim 15 jaar belangeloos heeft ingezet voor diverse Nijmeegse organisaties en evenementen.

Burgemeester Bruls reikte de Zilveren Waalbrugspeld uit aan mevrouw Van den Berg op zaterdag 10 juni om 14.30 uur. De uitreiking vond plaats tijdens een samenkomst ter ere van haar verjaardag in ontmoetingstuin De Groene Schakel, Archimedesstraat 9 in Nijmegen.


Dit bericht delen:

Advertenties