Talis realiseert eigentijdse woontoren bij Station Lent

Van onze redactie
9 juni 2023

Talis gaat van start met de bouw van een woontoren met 167 eigentijdse appartementen vlakbij het NS-station in Lent. Onlangs ondertekenden woningcorporatie Talis en bouwbedrijf Van Wijnen hiervoor het contract.

Het appartementencomplex is geschikt voor startende een- en tweepersoonshuishoudens en krijgt een huurprijs variërend van 450 tot 650 euro per maand.

Michel Pott, projectmanager Talis: "Met dit project willen we een bijdrage leveren aan de grote vraag naar betaalbare woningen voor starters op een mooie locatie in Hof van Holland."

Fabian Bovenlander, vestigingsdirecteur Van Wijnen Arnhem: "Als Van Wijnen zijn we blij en trots om ons steentje bij te dragen aan het realiseren van deze prachtige woningen voor starters. Door samen te werken met gemeente, ontwikkelaars en andere betrokken partijen kunnen we betaalbare en duurzame woningen realiseren op een locatie waar behoefte aan is."

Nijmegen en Wijchen
Het ontwerp van architectenbureau Moke valt op; een groen dak, minerale steenstrips, mooie metselwerkverbanden en verschillende woonlagen maken het gebouw bijzonder. De toren bestaat uit 17 woonlagen en is ruim 50 meter hoog. Er komen verschillende gemeenschappelijke ruimtes. Zo is er onder andere een gemeenschappelijk dakterras met uitzicht op Nijmegen, een gemeenschappelijke tuin en een fietsenberging. De bouw gaat van start in april 2024 en wordt naar verwachting eind 2025 opgeleverd. Talis blijft zich na oplevering van de woontoren inzetten om woningen in Nijmegen en Wijchen te realiseren.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen