Basteicafé: Wandellust

Van onze redactie | Foto: Marja Hakkoer
8 juni 2023

Op donderdag 15 juni gaat het Basteicafé in gesprek over de ‘Wandellust’ in Nijmegen. Want de stad is zich in de wandelmodus aan het begeven. Wat is de geschiedenis én de toekomst van de grootste prestatie-wandeltocht ter wereld (de 4Daagse) in de prachtige natuur rondom Nijmegen?

En wat is het verschil tussen wandelen en een pelgrimage waarbij de omringende natuur op bijzondere wijze kan kruisen met de eigen binnenwereld? Maar ook: Wat zijn de effecten van bewegen en wandelen op het lichaam en welke wetenschappelijke inzichten zijn er?

De pelgrim-troubadour Mark Schilders laat ons deze avond een keuze horen uit zijn repertoire met eigenzinnige en bevlogen teksten. 

Lotte Janssen, hoofd Organisatiebureau van de 4Daagse, gaat in op de Vierdaagse als het grootste wandelevenement ter wereld. Damiaan Messing en Manja Bente, ontwikkelaar van de Walk of Wisdom, vertellen over het landschap rondom Nijmegen als plaats van bezinning. En Yannick de Korte, specialist Beweeggedrag bij Kenniscentrum Sport & Bewegen, stelt: Bewegen is gezond, maar waarom precies?

De presentatie is in handen van Veronie Kobussen. De sfeervolle muzikale omlijsting door huis-dj's Jan-Willem Koolen en Maarten van de Ven, ook de catering wordt verzorgd.

Tijd: 20.00 - 22.30 uur.
Kosten: € 5,00.
Aanmelden: Schrijf je van tevoren in via www.debastei.nl/basteicafe37. Let op: het aantal toegangsplaatsen is beperkt!  

Museum De Bastei is gevestigd aan de Waalkade 83 in Nijmegen, ingang via het entreegebouw aan de Lange Baan 4, telefoon 024 - 3297070. Voor meer informatie: www.debastei.nl.  

Foto: Marja Hakkoer


Dit bericht delen:

Advertenties