Cissoko verlaat NEC en maakt overstap naar Toulouse FC

Van onze redactie | Fotograaf: Geert Timmer
31 januari 2023
Ibrahim Cissoko heeft een principeakkoord bereikt met Toulouse FC en zal komend seizoen uitkomen in de grootste Franse voetbalcompetitie, de Ligue 1. De 20-jarige buitenspeler zal op een later moment zijn handtekening zetten onder een contract bij de Franse club. Toulouse eindigde dit seizoen op de dertiende plaats in Ligue 1, maar is als winnaar van het Franse bekertoernooi volgend seizoen verzekerd van Europees voetbal.

Cissoko maakte vorig seizoen zijn debuut bij de Nijmegenaren in de uitwedstrijd bij FC Utrecht. In zijn eerste thuisduel tegen Go Ahead Eagles zorgde Cissoko in extremis voor de winnende treffer, waarna hij luidkeels door een vol Goffertstadion werd toegezongen. In totaal speelde de jonge aanvaller 32 wedstrijden voor het eerste elftal van NEC, waarin hij drie keer trefzeker was.

Technisch directeur Carlos Aalbers licht de stap van Cissoko toe: "Afgelopen seizoen mochten we voor het eerst de snelheid en explosieve dribbels van Cissoko aanschouwen in de Goffert. Ibrahim is een mooi voorbeeld van hoe de jeugdopleiding van onze club jeugdspelers beter en sterker kan maken, zodat ze klaar zijn voor een stap naar het profvoetbal. Vanuit het eerste team kunnen ze een mooie vervolgstap maken. Dat moment is nu hier. We wensen Ibrahim veel succes bij zijn nieuwe club."


Dit bericht delen:

Advertenties