Nijmeegse HaringParty voor ondernemers gaat ondanks latere visvangst gewoon door

Van onze redactie | Broer van den Boom Fotografie
6 juni 2023

Op 13 juni  van 17.30 tot 20.00 uur verzorgt burgemeester Bruls in de Schepenhal van het Nijmeegse Stadhuis de eerste afslag voor de veiling van het eerste vaatje Nieuwe Haring. Ondanks eerdere berichten over de vertraagde vangst van de Hollandse Nieuwe Haring, gaat de veiling hiervan gewoon door.

Tijdens deze party wordt onder de ondernemers uit Nijmegen het allereerste vaatje Nieuwe Haring geveild. De opbrengst van deze veiling gaat dit jaar naar NEC Maatschappelijk, specifiek voor het project elektrisch rolstoelvoetbal voor jongeren.

Vanwege een te laag vetgehalte van de nog te vangen vis is de start van het nieuwe haringseizoen en daarmee de vangst van de Hollandse Nieuwe uitgesteld. Maar, ondanks deze tegenslag, zal de veiling van het eerste vaatje Nieuwe Haring in Nijmegen gewoon doorgaan op dinsdag 13 juni. De Nijmeegse HaringParty heeft namelijk als doel om meer dan alleen de Nieuwe Haring te laten proeven. Het biedt ondernemers in de regio Nijmegen een netwerkmogelijkheid en steunt bovendien het goede doel van 2023: NEC Maatschappelijk. Uitstel zou mogelijk betekenen dat er minder bieders aanwezig zijn vanwege de drukte voor de vakantieperiode, wat resulteert in minder donaties voor het  goede doel.

De bekende Hollandse maatjesharing wordt allereerst geveild op Amerikaanse wijze. Notaris Klaas-Albert Veerbeek van Dirkzwager Advocaten en Notarissen bepaalt van tevoren het minimale bedrag dat het vaatje moet opbrengen. Iedere aanwezige moet tenminste één schriftelijk bod van € 50 uitbrengen. Zodra het vooraf vastgestelde bedrag bereikt is zal diegene die met zijn bod het bedrag rond maakt zich de eigenaar mogen noemen van dat vaatje Nieuwe Haring. Tot slot wordt er ook nog per opbod geveild. Dan krijgt de hoogste bieder het vaatje.

De notaris ziet erop toe dat de levering van de geveilde vaatjes met Nieuwe Haring later, direct na opening van het haringseizoen plaatsvindt. 

Elk jaar zijn er ondernemers die op een bijzondere manier bijdragen aan het succes van de Nijmeegse HaringParty, zonder hier persoonlijk iets voor terug te verwachten. Als blijk van waardering voor deze inzet, is het HaringMaatje in het leven geroepen. Op de HaringParty van 13 juni zal deze bijzondere onderscheiding opnieuw worden uitgereikt.

De opbrengst van deze 23e HaringParty 2023 gaat naar NEC Maatschappelijk ten behoeve van het project elektrisch rolstoelvoetbal voor kinderen van 10 tot 23 jaar.

De HaringParty is een hernieuwd initiatief van vier Nijmeegse ondernemers Jan Maters, Stijn Gerrits, Johan Weijers en Frans Hendriks. De bijeenkomst wordt door diverse businessclubs en diverse bedrijven ondersteund. De dranken worden gesponsord door Peeman Dranken. De gemeente verleent jaarlijks haar medewerking door de Schepenhal ter beschikking te stellen.

Meer informatie: www.haring-party.nl

Foto door Broer van den Boom.


Dit bericht delen:

Advertenties