Omnisportvereniging Hatert stopt met ingang van seizoen 2023-2024 met voetbal.

Van onze redactie
5 juni 2023

Het bestuur van sv Hatert laat op haar website weten: "In verband met woningbouw op Winkelsteeg in de komende jaren staat SV Hatert voor de tweede maal in iets meer dan vijfentwintig jaar voor een vertrek naar elders. Wederom een verhuizing waarbij de nieuwe locatie verder komt te liggen van haar oorspronkelijke ontstaansbron en dat ligt bij vele leden uitermate gevoelig.

Sportpark op het dak
De gemeente onderzoekt de mogelijkheid om een nieuw sportpark te realiseren op het dak van één van de bedrijfspanden die ontwikkeld gaat worden. Deze optie om met de volledige accommodatie het dak op te gaan, was wel uitdagend, maar stelde de vereniging ook voor de nodige problemen.

Oorzaken
SV Hatert is ervan overtuigd geraakt dat gezien enerzijds het tekort aan vrijwilligers en anderzijds het beperkte aantal actieve voetballers, een herstart op het nieuwe complex niet meer op te brengen zal zijn. Sportvereniging Hatert zal als omnivereniging het accent gaan verleggen naar het tennis, waarmee het goed gaat.

De sectie voetbal wordt met ingang van het nieuwe seizoen opgeheven
Tot droefenis van veel leden verdwijnt er hiermee een stukje van het oude geliefde Hatert. De oorsprong van SV Hatert lag bij het voetbal, waarmee de vereniging in haar 94 jaar bestaan veel furore maakte. In de jaren zeventig van de vorige eeuw gooide overigens ook het dameskorfbal landelijk hoge ogen. Ook deze sport verdween indertijd door een afnemende belangstelling.

Verplaatsing tennisbanen
Het bestuur van SV Hatert is in overleg met de gemeente over een verplaatsing van de tennisbanen die mogelijk gecombineerd worden met padelbanen."

"Hoewel een gevoel van treurnis even overheerst, erkent men ook dat SV Hatert als omnivereniging duidelijk kan schakelen naar een ander sportonderdeel met potentie en toekomstperspectief", zo besluit het bestuur van sv Hatert.


Dit bericht delen:

Advertenties