Lezing: Hendrik de Jong, de seriemoordenaar met Nijmeegse roots

Van onze redactie
4 juni 2023

Een seriemoordenaar met Nijmeegse roots. De Nijmeegse auteur Steffie van den Oord raakte gefascineerd door dit verhaal en schreef er het boek De vrouwen van Hendrik de Jong over. Zij houdt een lezing over dit onderwerp op zondag 11 juni 2023 om 16.00 uur in de Mariënburgkapel aan Mariënburg 26 in Nijmegen.

De toegangsprijs voor deze lezing bedraagt 5 euro. Voor vrienden van het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis is de lezing gratis.  Schrijf u snel in, want er zijn maar een beperkt aantal toegangskaarten.

Berucht
Jack the Ripper in Nijmegen! De Nijmegenaar Hendrik de Jong kon er ook wat van. Hij was een seriemoordenaar met Nijmeegse roots.  Door Scotland Yard werd hij er rond 1893 zelfs een poos van verdacht die beruchte Jack the Ripper te zijn. Hoe was de Nederlandse Hendrik de Jong oudere en jongere vrouwen uit alle lagen van de bevolking aan zich te binden? En wie waren deze vrouwen – die hij al dan niet liet verdwijnen?

Ongrijpbaar
De Jong bleef ongrijpbaar tot in de rechtszaal. Het publiek smulde van de berichtgeving in de pers en probeerde een glimp van hem op te vangen. Maar alleen zijn slachtoffers weten wie de man met de indringende, bijna witte ogen was. 

Foto auteur via www.singeluitgeverijen.nl/querido/auteur/steffie-van-den-oord/


Dit bericht delen:

Advertenties
Sale juli 2024Sale juli 2024