Evenement Beestenboel van Brakkenstein op 4 juni

Van onze redactie
2 juni 2023

Wijkbewoners Brakkenstein blazen loftrompet over hun huisdieren 

Op zondagmiddag 4 juni 2023 is er in de wijk Brakkenstein in Nijmegen een beestachtig wijkfeest dat een podium biedt aan al die huisdieren waar de bewoners zo dol op zijn.

Tussen 13.00 tot 17.00 uur zijn in het Kunstmagazijn en in BUUR (beide in de Kanunnik Mijllinckstraat) allerlei activiteiten rondom de buurtdieren georganiseerd. Iedereen is welkom, met of zonder huisdier.

BEESTENBOEL

De BEESTENBOEL van BRAKKENSTEIN is een bonte verzameling van huisdieren in alle soorten en maten die naast en met de bewoners in de wijk leven. Huisdieren hebben een bijzondere gave: ze geven eindeloze gespreksstof tussen buren en verbinden daardoor mensen. Want wie is nou niet apetrots op zijn eigen hond, kat, schildpad, kanarie, goudvis, papagaai, cavia of… Je kunt er uren over vertellen. Wat er zo grappig of bijzonder aan is en wat ie voor je betekent. 

Wijkexpositie huisdieren

De huisdieren zijn het uitgangspunt voor een expositie die zich door de hele wijk slingert. Kunstenaars, creatieven, studenten en kinderen uit Brakkenstein hebben in de afgelopen weken getekende en geschreven portretten gemaakt van de vele huisdieren die in Brakkenstein wonen. Posters daarvan hangen voor de ramen van de baasjes. Zo is door de hele wijk een expositie te zien met een bonte verzameling van Brakkensteinse huisdieren. Op 4 juni zijn de portretten ook te zien in het Kunstmagazijn. 

Kunst in de wijk

Wijkbewoners van Brakkenstein willen meer kunst en cultuurbeleving in hun wijk en hebben allerlei plannen en ideeën om dit te realiseren. BEESTENBOEL BRAKKENSTEIN is een pilot, waarmee ze het eerste vonkje willen laten overspringen. De projectcoördinatie van deze pilot is uitgevoerd door studenten van de HAN.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen