Duurzaamheidscafé 'Diep weten': over de grote kennis van inheemse gemeenschappen

Van onze redactie
2 juni 2023

Inheemse gemeenschappen zoals de Maori, Masaï, Saami en Maya maken slechts 5 procent van de wereldbevolking uit, maar hun leefgebieden zijn goed voor 80 procent van alle biodiversiteit op onze wereld. Hun kennis is onmisbaar voor het beschermen van de aarde. Hoe kan het Westen beter naar hen luisteren? En wat kunnen we leren van deze wereldvisies over onze relatie tot natuur?

Daarover gaat het Duurzaamheidscafé Nijmegen 'Diep weten' van zondagmiddag 11 juni 2023 (16.30-18.00 uur) in LUX. Het café maakt dit keer onderdeel uit van festival Nimma aan Zee.

Tijdens dit Duurzaamheidscafé zijn Chauituileo Tranamil en Leander Vermaning te gast: ze vertellen wat inheemse kennis inhoudt, waarom die nu vaak niet wordt gehoord en hoe dit anders kan.

Leander Vermaning haar moeder is Lokono uit Suriname. Samen hebben zij stichting Wasjikwa opgericht om het erfgoed van de Lokono te behouden en verspreiden, ook binnen Nederland.

Chautuileo Tranamil is Mapuche-Pewenche en werkt wereldwijd met inheemse gemeenschappen. De kracht van deze gemeenschappen staat voor haar centraal.

Leander Vermaning en Chautuileo Tranamil (foto's: privécollectie)

Mensen van Bodemzicht, demonstratieboerderij voor regeneratieve landbouw in Malden, vertellen hoe we in Nijmegen vanuit inheemse wereldvisies kunnen leven, in wisselwerking met de aarde.

Tickets (3,50 euro) via de website van LUX:
lux-nijmegen.nl/debat/duurzaamheidscafe-diep-weten


Dit bericht delen:

Advertenties