Doe- en praatgroep ‘als je ouders scheiden’ weer van start

Van onze redactie
1 juni 2023

Wanneer ouders scheiden kan het voor kinderen fijn zijn om erover te praten met
kinderen die hetzelfde meemaken. Sterker sociaal werk organiseert doorlopend de groep ‘Als je ouders scheiden’. Het is voor kinderen belangrijk om met elkaar te kunnen delen. Het samenbrengen van deze groep zorgt ervoor dat de kinderen ervaren dat ze niet alleen zijn.

Doe- en praatgroep ‘als je ouders scheiden’
Naast het praten met elkaar, doen kinderen spelletjes zoals tekenen, knutselen en/of oefeningen. Elke bijeenkomt komt er een ander thema aanbod, zoals twee huizen, emoties, gevoelens, aangeven van grenzen, omgangsregeling, wat is er veranderd, wat is leuk, minder leuk.

Deelnemer: ‘Ik heb tegen papa gezegd dat ik het niet fijn vindt als hij ruzie maakt met mama.’

Praktische informatie, deelname geheel kosteloos
De groep bestaat gemiddeld uit 6 tot 8 kinderen en bestaat uit zes bijeenkomsten van 1,5 uur. De groep is bedoeld voor kinderen van gescheiden ouders in de leeftijd 7-9 jaar en 10-12 jaar. Er volgt altijd een kennismakingsgesprek met kind, ouder(s)/verzorger(s) en de begeleiders van de groep. Speciaal voor ouders is er een ouderbijeenkomst. Na afloop volgt er een eindgesprek. Deelname aan deze groep is geheel kosteloos.

Sterker sociaal werk
De groep voor kinderen is een initiatief van Sterker sociaal werk. Sterker sociaal werk ondersteunt iedereen met een vraag of situatie in het dagelijks leven, die zij zelf niet of niet alleen kunnen oplossen. Omdat we samen sterker staan. Meer informatie is te vinden op www.sterker.nl.

Meer informatie en aanmelden
Voor meer informatie, overleggen of aanmelden kan contact op worden genomen via scheidenenomgang@sterker.nl of 088-00 11 333. Heb je als verwijzer een vraag of wil je meer informatie? Neem dan contact op.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen