Vierdaagsefeesten lanceert compleet programma

Van onze redactie
1 juni 2023

Van zaterdag 15 t/m vrijdag 21 juli wordt Nijmegen weer even de hoofdstad van Nederland: gedurende 7 dagen genieten ruim anderhalf miljoen bezoekers van het grootste evenement van het land. Het hoofdprogramma van de ruim 45 podia is nu compleet.

Foto: Peter Beijers

De meer dan 1000 optredens zijn te vinden op de website en in de app van Vierdaagsefeesten. Om bezoekers wegwijs te maken in het enorme programma met de meest uiteenlopende muziekgenres, worden de highlights gepresenteerd in zeven thema’s.

Feestmuziek van nu
De bekendste artiesten van dit moment? SnollebollekesFrans BauerTino MartinXander de BuisonjéHenk DisselRobert PouwelsRoy Donders en Stef Ekkel worden toegevoegd aan de line-up van o.a. Matrixx Live aan de Kade, Molenstraat en Hertogplein. Eerder werd al bekend gemaakt dat o.a. FlemmingCh!pzFrans DuijtsAmmarJohn WestJannesJohn de BeverMarco Schuitmaker en Wolter Kroes op het programma staan.

I love music
Onder meer op Valkhof Festival, in de Stevenskerk en bij Smaakmarkt vind je de beste rock, pop en indie. Sophie StraatRamkotRobin KesterBumble B. BoyRonald Langestraat en Jarreau Vandal zijn toegevoegd aan de line-up, waar eerder al SefElephantAnneke van GiersbergenLuwten x B.O.XStephanie StruijkChibi IchigoΣTELLAFrankie and the Witch Fingers en Margaritas Podridas bekend werden gemaakt.

Uit je plaat
Zin om te dansen? Dat kan met BizzeyJonna FraserJoost van BellenLucas & SteveKris Kross AmsterdamFeestdjRuud en hostings van Het Zusje van DebbieCrotonaDiskodipWatermeloenOrbitOff the Grid en WTFLa FuentePaul ElstakOutsidersThe PartysquadHappy Feelings en Disko Disko werden al aangekondigd bij o.a. Matrixx at the Park, The Outdoor Club, Stadseiland Stek en Park Kronenburg.

Grenzeloos genieten
Bij onder meer De Kaaij, World Street Kitchen, Mariënburgplein, Valkhof Festival en Stadseiland Stek kun je genieten van muziek uit alle windstreken. Houd AmarteyJohan Bee, Bahram Karimi en verschillende DJ’s die draaien bij Bora Bora zeker in de gaten, naast LadanivaBoomshakalak SoundsystemFiesta MacumbaBalkanova OrchestraKuunaticThe Square KeysLos Moustros, Super Natural Selection en Rolling Beat Machine.

Hits van alle tijden
Voor de fijnste covers en classics ga je onder meer naar Kelfkensbos Festival, Koningsplein, Faberplein, Grote Markt, Credible en Rade aan de Kade. Martijn FischerDisco DaddiesKarin BloemenSamantha Steenwijk en Sjieke Bazen zijn van de partij, naast talloze fijne dansconcepten en coverbands. Onder meer het GevelconcertBonnie St. ClaireImca MarinaRonnie RuysdaelJackfire en The Euros werden al gelanceerd.

Verdieping
Toe aan wat anders? Ga dan op een van de citytours door Nijmegen, doe mee aan rollerdiscoyogagraffiti workshopskate + BMX workshopdisco robics workout, ga naar een lezing van Suzan Smit of Radboud Reflects, geniet van een bloemenregen, luister naar spoken word van o.a. Mensen Zeggen Dingenabseil van de Stevenstoren, bekijk het straattheater, kom tot rust in de Health & Hightechlounge of bezoek een klassiek concert in de parkeergarage. Ook kun je ervaren hoe het is om met beperkt zicht de Vierdaagsefeesten te bezoeken. Feesten zonder beperkingen kan bij Uniek Feesten en de Special Social club.

Kids
Voor de jongste bezoekers is er ruim aanbod: van kindercircus en -disco tot hiphop- of theatervoorstellingprentenboekenyogazandkastelen bouwen, over de stormbaanworkshops djembé of dansen.

Op steeds meer podia start het programma al vroeg in de middag, dus kom op tijd naar de stad voor programma van jong tot oud! Op zaterdagmiddag om 16.00 uur worden de Vierdaagsefeesten officieel geopend, op maar liefst 22 podia tegelijk! Zondagavond is de traditionele vuurwerkshow, en op woensdag kleurt de stad roze en wordt het feest van acceptatie en diversiteit gevierd. Na 00.30 uur (op vrijdag na 1.00 uur) gaan de Vierdaagsefeesten binnen verder in diverse horecagelegenheden in Nijmegen.

Alle podia van de Vierdaagsefeesten zijn vrij toegankelijk, alleen voor de concerten in de Stevenskerk en Sint Jacobskapel is een ticket nodig.

App
Je route uitstippelen voor de Vierdaagsefeesten doe je het makkelijkste in de app, waar je de vele optredens kunt filteren op genre. Hier maak je je eigen homepage met favoriete podia en optredens. Je persoonlijke blokkenschema kun je delen met je vrienden. Tijdens de Vierdaagsefeesten kun je een druktemeter gebruiken op de plattegrond om een rustigere plek te vinden wanneer nodig, en ben je optioneel via meldingen als eerste op de hoogte.

Polsbandjes
Vanaf 21 juni zijn er festivalbandjes verkrijgbaar op Vierdaagsefeesten.nl, waarmee je voor een tientje gratis toegang hebt tot alle toiletten op het festivalterrein en elke dag een leuk extra programma. Met een vriendenbandje voor € 36,- steun je daarnaast ook Vierdaagsefeesten en krijg je korting op de merchandise.

Vierdaagsefeesten Nijmegen
Zaterdag 15 t/m vrijdag 21 juli 2023
Dagelijks vanaf 12:00 uur (na 00:30u diverse binnenprogramma’s)


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen