Nijmeegs Kamerkoor Sequentus geeft midzomerconcert

Van onze redactie
25 mei 2023

Zondag 25 juni om 15.00 uur, het weekend van de langste zomernacht, geeft Nijmeegs kamerkoor Sequentus een Scandinavisch ‘Midtsommer’-concert in Groesbeek. Sequentus zingt deze middag in de Historische kerk in Groesbeek Zweedse, Deense, Finse en Noorse stukken zoals ‘Northern Lights’ van Ola Gjeilo, Rakastava van Sibelius en het lieflijke ‘Folketoner’ van Frank Havrøy. Kijk voor kaartjes op www.sequentus.nl.

Maak op 25 juni in een uurtje een muzikale reis door heel Scandinavië. De Noorse componist Gjeilo liet zich inspireren door het Noorderlicht, De Zweedse componist Alfvén brengt een ode aan Gotland, Finlands bekendste componist Sibelius zette Finse volksgedichten op muziek terwijl de Deense componist Carl Nielsen zich niet zozeer liet bezielen door Denemarken zelf, maar zijn ‘Serenade’ schreef voor de weduwe van een vriend. Na deze Midtsommerreis ben je welkom om in de kerk nog even na te praten met een drankje.

Sequentus is een relatief jong koor (leeftijden 30-50 jaar) met uitdagend klassiek repertoire. Het kamerkoor zingt onder leiding van dirigent Peter-Paul van Beekum. Voor het kerstproject in december zijn er nog extra bassen en tenoren welkom. Met twintig zangers heeft het koor al een mooie mix van bassen, tenoren, alten en sopranen, maar Sequentus vindt het leuk om nog verder te groeien. Dus heb je al wat zangervaring en heb je zin om in een koor te zingen waarbij je al snel resultaat hoort? Neem dan contact op met Sequentus via sequentus.nl en kom een donderdagavond meezingen om te kijken of het bij je past.

Wat: Concert ‘Midtsommer’ van kamerkoor Sequentus
Waar: Historische kerk, Kerkstraat 18, 6561 CC Groesbeek
Wanneer: Zondag 25 juni, 15.00 uur
Kaartverkoop: Op sequentus.nl en aan de deur, 15,00 euro (kinderen tot 12 jaar gratis)
Meer info: www.sequentus.nl


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen