Coconelli & Co: Muziektheater van werelds formaat

Van onze redactie
22 mei 2023

Coconelli & Co is de eerste voorstelling die voorkomt uit de samenwerking tussen Bureau Wijland Nijmegen en muziektheater Rood Mos Arnhem, partners in werelds muziektheater, uitgevoerd door een wereldse cast voor een werelds publiek.

Coconelli & Co vertelt het aangrijpende verhaal over het wel en wee van de Italiaanse migrant Luigi Coconelli. Het verhaal speelt zich af in de periode 1884-1932, de tijd dat 56 miljoen Europeanen het door werkloosheid, honger en oorlog geteisterde Europa verlaten om aan de andere kant van de oceaan hun geluk te beproeven. Zes miljoen daarvan belanden in Buenos Aires, het economisch wonder van die tijd. Werk en geluk in overvloed. Coconelli is één van hen.  

Coconelli & Co schetst op de maat van veelzijdig muziektheater een levendig beeld van drie generaties Coconelli verwikkeld in hun strijd om een nieuw bestaan. Daarbij vertelt de voorstelling ook het verhaal over het ontstaan van een nieuwe cultuur die voortkomt uit de ontmoeting van zij die er waren en zij die nieuw kwamen: de tango. De universele hartenkreet van de eeuwige migrant: hartverscheurend én mooi.

De voorstelling wordt geënsceneerd in de prachtige historische spiegeltent La Gaieté, waar het publiek geheel rondom de cirkelvormige speelvloer zit. Een voorstelling vol aangrijpende én vrolijke scenes afgewisseld met prachtige songs en orkeststukken uit alle delen van de wereld.

acteurs
Anwer Alhussein, Jacques Riebeek, Madina Rashidi, Simon de Boer en Sirarpi Movsesyan
zangers/musici
Johnny Rahaket (viool), Shaza Hayek (ud), Lamin Kuyateh (kora), Mile Lukic (gitaar) en Samhita Mundkur ( diverse Indiase instrumenten)
orkest en koor 
blazers, strijker en zangers van hier en overal...
tekst en regie
Albert Hoex
arrangementen en muzikale leiding
Johnny Rahaket

Nijmegen: 21 juni t/m 25 juni, festivalterrein Vasim/Nyma
Arnhem: 31 augustus t/m 9 september, Park Presikhaaf
Informatie en kaartverkoop: www.coconelli.nl 


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen