Beiaardconcerten vanaf de St. Stevenstoren in juni, juli en augustus

Van onze redactie | Archieffoto's: Frank van Raaij
22 mei 2023

Op 1 juni beginnen  de beiaardconcerten op St. Stevenstoren in Nijmegen. Elke donderdag in juni, juli en augustus (met uitzondering van 20 juli) om 19.30 uur worden concerten gegeven door gastbeiaardiers uit heel Nederland. Ook tijdens de Vierdaagse: op zondag 16 juli om 12.30 uur en op maandag 17 juli om 11.00 uur. Uiteraard wordt De Vierdaagsemars ten gehore gebracht.

De beiaard van St. Stevenstoren bestaat uit 48 bronzen klokken opgehangen in de lantaarn,het hoogste opengewerkte deel van de toren. De oudste en de grootste beiaardklok is gemaakt in 1566 door Peter en Hendrik van Trier.

Het eerste concert van de zomer op 1 juni wordt uitgevoerd door stadsbeiaardier van Nijmegen Malgosia Fiebig (foto). Het concert begint met een langzaam stuk. De titel geeft aan ons een duidelijke instructie: “Take a break”, relax en geniet van de avond. Het vervolg Cellosuite is een van de meest bekende composities van Bach. Na drie populaire liedjes uit de jaren ’30 speelt Fiebig een wals van de Franse componist Émile Waldteufel. Deze componist, dirigent en muziekpedagoog is het meest bekend voor zijn salonmuziekwerken. Het werk van Frank Churchill is als laatste aan de beurt. Hij heeft muziek geschreven voor Disney-films als: Dumbo, Peter Pan, Bambi. Fiebig speelt een potpourri van liedjes uit de Walt Disney-film Sneeuwwitje en de zeven dwergen (1937).

De beste plek om naar de concerten te luisteren is op de Korenmarkt en rondom de toren. Toegang is gratis.

Schema van de Zomeravond Beiaardconcerten
St. Stevenstoren – Nijmegen 2023
19.30 uur

Juni
1 – Malgosia Fiebig
8 – Malgosia Fiebig
15 – Wim Ruitenbeek
22 – Malgosia Fiebig
29 – Malgosia Fiebig

Juli
6 – Sander van den Houten
13 – Jeroen Heijungs
16 – 12.30 uur Malgosia Fiebig (Vierdaagsefeesten)
17 – 11.00 uur Malgosia Fiebig (Vierdaagsefeesten)
27 – Duet “Hemmel & Eerde”, Esther Schopman, Hylke Banning

Augustus
3 – Gerda Peters
10 – Wim Ruessink
17 – Roy Kroezen
24 – Henk Veldman
31 – Janno den Engelsman


Dit bericht delen:

Advertenties