Diagnose prostaatkanker... En dan? Thema-avond in het Marikenhuis

Van onze redactie
22 mei 2023

Elk jaar krijgen ruim 13.000 mannen te horen dat ze prostaatkanker hebben. Velen van hen moeten daarna leven met de belasting van deze boodschap en met de negatieve gevolgen van de behandeling. Dit kan erg ingrijpend zijn, voor deze mannen zelf, maar ook voor de mensen om hen heen, want prostaatkanker heb je niet alleen. Opeens is alles anders.

Praten helpt, vooral met lotgenoten. Maar niet alle mannen praten even makkelijk over hun eigen zorgen en emoties, en ze stappen slechts met grote aarzeling over die drempel. Als dat dan toch gebeurt, ervaren ze veel steun en (h)erkenning in het lotgenotencontact.

Daarom gaan de Prostaatkankerstichting en het Marikenhuis in de regio Nijmegen samen lotgenotenbijeenkomsten organiseren voor ieder die geraakt wordt door prostaatkanker, dus niet alleen mannen maar ook hun naasten. Deze ontmoetingsavonden zijn vrij toegankelijk, en bieden een mogelijkheid om elkaar in ongedwongen sfeer te (kunnen) ontmoeten en te praten over wat ons raakt en bezig houdt.
Er wordt telkens gekozen voor een thema om de bijeenkomst mee te beginnen, maar als deze gaandeweg een informeler karakter krijgt, is dat prima. Elkaar ontmoeten, het gesprek en contact leggen staan centraal.

De eerst keer zal het thema zijn: Diagnose Prostaatkanker. En dan?”
De begeleiding is in handen van 2 ervaringsdeskundigen, lotgenoten dus.

De eerste bijeenkomst vindt plaats in het Marikenhuis op 12 juni van 19:30 tot 21:30 u.
Inloop vanaf 19.00 uur
Deze avond is, na aanmelding via de website, gratis toegankelijk.

Adres Marikenhuis: Slotemaker de Bruïneweg 163,  Nijmegen.
Meer info en aanmelding: www.marikenhuis.nl


Dit bericht delen:

Advertenties