‘Kunstig Nijmegen’, viering voor heel de stad op zondag 4 juni

Van onze redactie
21 mei 2023

Op zondag 4 juni is het alweer de zevende viering in de serie bijzondere vieringen 750 jaar Stevenskerk. Deze keer worden we een aantal kunstenaars welkom geheten. Zij zullen via verschillende kunstvormen bezoekers iets proberen te laten ervaren wat hun kennen te boven gaat, maar hun hart raakt.

Unit Academie Nijmegen
De beeldende kunst is gemaakt door mensen van Unit Academie Nijmegen. Deze Stichting biedt mensen tussen de 20 en 40 jaar met een beeldend talent, die vastgelopen zijn in samenleving en onderwijs, de kans zich persoonlijk en als kunstenaar te ontwikkelen. De schilderijen die zij uit die periode meenemen laten zien dat wij de wereld gefragmentariseerd waarnemen, maar dat die fragmenten samen een bijzondere eenheid vormen.

In zekere zin geldt dit ook voor de Heilige Schrift, een verzameling opgeschreven waarnemingen van verschillende mensen in verschillende tijden. Ieder fragment geeft op unieke wijze iets weer van wat mensen hebben ervaren als het oplichten van Gods aanwezigheid in de wereld en hun leven. In plaats van een preek/het gesproken woord, zullen mime-acteur Massimo Cavalleri en saxofonist Jo Hennen een aantal fragmenten uit de Bijbel voor ons vertolken en verdiepen. Stadsorganist Jetty Podt zal op het Königorgel te horen zijn.

De viering begint om 10:00 uur en na afloop drinken is er koffie en alle gelegenheid de kunstenaars en elkaar te ontmoeten.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen