Voetbaltoernooi KION-TIBO 2023 bij de Trekvogels

Van onze redactie
20 mei 2023

Op woensdag 24 mei a.s. wordt het KION-TIBO 2023 gehouden. Het voetbaltoernooi, dat plezier, ontmoeting en competitie verenigt, vindt tussen 14:00 en 17:30 uur plaats aan de Luciaweg op de Kwakkenberg.

Trekvogels
Het TIBO staat voor Trekvogels Invitatietoernooi voor de Basisscholen Oost. Dit voetbaltoernooi werd in 2004 voor het eerst gehouden. Idee hierachter was om het jeugdvoetbal in Nijmegen Oost in het algemeen, en die van Trekvogels in het bijzonder, onder de aandacht te brengen. Bewust is er gekozen voor leerlingen van de groepen 5 en 6, want voor ouderejaars was er immers al een scholenvoetbaltoernooi in Nijmegen. Het toernooi heeft zich geëvolueerd tot een verbindende wijkactiviteit voor scholen, leerlingen en ouders op een sportaccommodatie in de wijk. Deelnemende basisscholen zijn De Buut, Klein Heyendaal, De Klokkenberg, Montessori, De Muze en de Sterredans.

Sinds 2011 is KION de sponsor van het toernooi, dat daarna is omgedoopt tot KION-TIBO. Aanvankelijk deden er gemengde teams mee en waren er nog 7 deelnemende scholen, want De Buut was voor de samenvoeging nog dubbel vertegenwoordigd met De Blauwe en de Rode Buut. Sinds een tiental jaren ligt de deelname per school vast met twee jongensteams en één meidenteam. Alle deelnemers dragen op het toernooi hun een eigen schooltenue en ter voorbereiding houden sommige scholen ook (buitenschoolse) trainingen.

Aan deze actieve middag doen 18 teams mee, die spelen op 6 veldjes, waardoor er 12 teams tegelijkertijd spelen. De eerste 5 wedstrijden worden gespeeld in poules, afgesloten met finales. Er zijn verschillende bekers te winnen, waarvan de [B1]fairplay-cup de belangrijkste is. Voor de prijsuitreiking door burgemeester Bruls zal er nog penalty knock-out plaatsvinden als gezamenlijke slotactiviteit. De organisatie ligt in handen van enkele vrijwilligers vanuit Trekvogels ondersteund door studenten van Sport en Bewegen van het ROC Nijmegen.

Vanwege het toernooi zijn de jeugdtrainingen op 24 mei afgelast.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen