Gratis kookworkshop longpatiënten in Nijmegen

Van onze redactie
19 mei 2023

HAN kapittelweg 33 Nijmegen, 2 Juni: Op de HAN in Nijmegen wordt op 2 Juni 13:45 een kookworkshop gehouden voor longpatiënten, gegeven door Voeding- en Diëtetiek-studenten.

Er bestaan veel verschillende longziekten die stuk voor stuk allemaal impact hebben op iemands leven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan COPD, waarbij ademen moeilijker is en je minder zuurstof krijgt. Je kunt COPD krijgen door langdurige prikkeling van (mee)roken, fijnstof (lucht), andere prikkelende stoffen in het milieu en door erfelijk bepaalde kwetsbaarheid. Door COPD kun je minder energie hebben, waardoor zelfs de meest normale dingen zoals aankleden, boodschappen doen en koken lastig kunnen zijn. Dit kan ervoor zorgen dat iemand eerder kiest voor snelle, minder voedzame alternatieven, terwijl het juist erg belangrijk is dat iemand met een longaandoening gezond eet.

"Tijdens deze kookworkshop leren wij u welke voeding belangrijk is voor u en uw longen. We zullen hierbij ingaan op waarom dit nou zo belangrijk is en hoe voeding u kan helpen.  Daarnaast gaan we met zijn allen aan de slag met het bereiden van lekkere recepten die hierbij aansluiten. Tijdens het koken zullen er praktische tips gegeven worden die het bereiden van maaltijden in de toekomst mogelijk makkelijker maken. Er zal uiteraard rekening worden gehouden met eventuele klachten die vaak voor komen bij mensen met een longaandoening."

Heeft u vragen en of bent u geïnteresseerd? Meld u dan uiterlijk vóór 26 mei aan bij het Longpunt Nijmegen voor de kookworkshop. Mailen kan naar: nijmegen@longpunt.longfonds.nl


Dit bericht delen:

Advertenties
Sale juli 2024Sale juli 2024