Nijmegen Toen en Nu

Van onze redactie Zondag 22 Juni 2014

In onze rubriek 'Nijmegen Toen en Nu' plaatsen we een foto van 'toen' en een foto van 'nu' vanuit hetzelfde perspectief. Aangevuld met informatie over de betreffende locatie. Vandaag de kerk aan de Hatertseweg met een foto uit 1935.

De Onze Lieve Vrouw van Lourdeskerk aan de Hatertseweg is in 1925 ingewijd door pastoor Gerardus Marinus de Grood. Een jaar later overleed de pastoor als gevolg van een val. In het oorspronkelijke plan waren twee torens aan de voorkant gepland maar dit is nooit uitgevoerd.Rond 1900 stonden er zoveel kerken en kloosters in Nijmegen dat de stad de bijnaam ‘Monnickendam aan de Waal' kreeg. Toch was de bouw van de Lourdeskerk nodig vanwege de groei van het aantal parochianen van de Groenestraatkerk. De nieuwe parochie, de Onze Lieve Vrouw van Lourdesparochie, bouwde naast de kerk een Lourdesgrot. Een kopie van de grot van Massabielle van de Franse stad Lourdes waar Maria in 1858 zou zijn verschenen aan Bernadette Soubirous. Een beeld van een knielend Bernadette, zoals bij andere Lourdesgrotten, ontbreekt aan de Hatertseweg.

Bron oude foto: Regioneel Archief Nijmegen.

Verslaggeving: Willem Spang 


Heb je een correctie, een tip of een opmerking over dit artikel? Mail deze dan naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of stuur je bericht via WhatsApp: 0624322422. Ook andere nieuwstips, klein of groot, ontvangen wij graag.


Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.