Nijmegenaren spelen finale ONK Poker

Van onze redactie
16 mei 2023

Het is Monique Huls, Martijn Govers, Chris van den Broek en Jeffrey Alberti uit Nijmegen gelukt om de finale van het Open Nederlands Kampioenschap Poker te bereiken. Dat betekent dat zij van de ruim 30.000 deelnemers bij de beste 300 pokerspelers van 2022/2023 horen en nog steeds in de race zijn om de nieuwe Pokerkampioen van Nederland te worden.

Niet voor geld, maar voor de eer.
Het afgelopen jaar hebben liefhebbers van het spelletje poker de kans gehad om zich middels lokale of online pokertoernooien te kwalificeren voor de finale van het Open Nederlands Kampioenschap Poker (ONK Poker). “Het ONK Poker is in 2015 ontstaan, omdat er geen laagdrempelig aanbod was in Nederland voor de beginnende en recreatieve pokerspeler,” laat woordvoerder Thomas Smedema weten. “Bij het ONK Poker kan iedereen (18+) voor een klein bedrag meedoen aan een professioneel pokertoernooi. Deelnemers spelen mee voor het plezier en de gezelligheid. Er kan geen geld worden gewonnen, maar wel een hele grote trofee en natuurlijk een plek in de landelijke finale.”

Finale in Nijkerk
De finale van het ONK Poker wordt gespeeld in de mooiste zaal van evenementenlocatie Hart van Holland in Nijkerk. Hier zullen de 300 finalisten op zaterdag 8 juli, verdeeld over 2 startmomenten, aan hun finale beginnen. Wanneer zij na ongeveer 5,5 uur spelen nog pokerchips in hun bezit hebben, zullen zij op zondag 9 juli terugkeren om uit te maken wie de nieuwe Pokerkampioen van Nederland wordt.

“De finale van het ONK Poker wordt gezien als één van de mooiste pokertoernooien waar je in Nederland aan mee kunt doen,” vervolgt Smedema. “Het bereiken van de finale voelt voor veel spelers dan ook al als een echte overwinning. De finale winnen is natuurlijk het ultieme doel.”

Volg vanuit huis de prestaties van…
De finale zal op beide dagen live te volgen zijn op onkpoker.nl/live. De stream wordt voorzien van deskundig commentaar, een kijkers-chat, interviews met finalisten en leuke prijsvragen. Je kunt nu voor het eerst vanuit huis meekijken met de kaarten van de spelers aan de ‘TV Tafel’. Zo is het nog leuker om het spel te volgen en kun je echt proberen in de huid van de finalisten te kruipen.

Wil je het spektakel écht van dichtbij meemaken, dan ben je ook van harte welkom om de finale locatie in Nijkerk te bezoeken op 8 en 9 juli.

Wil jij ook meedoen aan de finale?
Kwalificeren voor de finale van het Open Nederlands Kampioenschap kan zowel via lokale als via online voorrondes. Kwalificeren voor de grote finale is nog altijd mogelijk door deze voorrondes. Tot en met 28 mei zijn er nog online en lokale voorrondes om je te kwalificeren voor de finale van het Open Nederlands Kampioenschap.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen