Burgemeester Bruls weer thuis uit Albany

Van onze redactie
16 mei 2023

Op 15 mei sloot burgemeester Bruls zijn bezoek af aan Albany (NY).  Hij woonde de 75e editie bij van het Tulip Festival in Albany (NY) op uitnodiging van burgemeester Sheehan. Met het bezoek wilden beide burgemeesters het belang onderstrepen van de historisch gegroeide vriendschapsband die in de afgelopen jaren wederzijds nieuwe aandacht heeft gekregen.

Het programma was gericht op kennismaking met de stad. Naast gezamenlijke opening van het Tulip Festival  en het bijwonen van festiviteiten spraken beide burgemeesters met vertegenwoordigers uit maatschappelijke geledingen die in Albany initiatief ontwikkelen om de vriendschap te verstevigen.

Belangrijk moment was ook de opening van de tentoonstelling over 75 jaar Tulip Festival, waar de vriendschapsband met Nijmegen een bijzondere plek innam. “Ik was geraakt en ja, ontroerd, toen ik de foto’s uit 1947 zag van onze verwoeste stad die daar hingen en besefte het enorme belang van dat schip met al die hulpgoederen, die vooral ook hoop brachten”, aldus Bruls in zijn speech.  De kennismaking met de stad bestond voorts uit de bezichtiging van bezienswaardigheden, de woonwijken en het historisch erfgoed.

In een afsluitende meeting lieten beide burgemeesters weten dat zij initiatieven om dit historische verhaal te blijven vertellen en uitwisseling te organiseren zullen blijven ondersteunen.

Burgemeester Bruls werd vergezeld met een delegatie die bestond uit bestuur/directie, ambassadeurs en leden van de denktank van Stichting FAN. Stichting FAN zet zich in voor uitwisseling tussen beide steden.


Dit bericht delen:

Advertenties
Sale juli 2024Sale juli 2024