Natuurexcursie op 21 mei: 'Boer en Natuur'

Van onze redactie
14 mei 2023

Op zondag 21 mei van 14.00 tot 17.00u vindt er een IVN-fietsexcursie plaats in de Ooijpolder. Het start- en eindpunt van deze excursie is het Hollands-Duitsgemaal, aan het begin van de Ooijsedijk aan de rand van Nijmegen . Het adres is Dijkgraaf van Wijckweg 4, 6522KS  Nijmegen. Deelname is gratis.

In de Ooijpolder wordt al meer dan twintig jaar samengewerkt door natuurorganisaties met boeren om het landschap voor dier en mens aantrekkelijker te maken. Dat is een werk van lange adem, de  natuur heeft haar tijd nodig.

"We gaan fietsen door dit landschap en op  verschillende plekken worden tussenstops gemaakt.  Begeleid door natuurgidsen letten we op de inrichting van het boerenland en de afwisseling in leefgebieden voor dieren en planten  zoals heggen, paddenpoelen, slootranden en wat boeren verder kunnen bijdragen.  We gaan zeker veel fraais  tegenkomen."

Een van de boeren is onze gastheer en hij gaat vertellen over de afwegingen en de keuzes die hij gemaakt heeft, vanuit zijn bedrijfsvoering en vanuit de liefde voor de natuur.

Aanmelden kan via excursie@ivnnijmegen.nl


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen