NEC buigt het hoofd na ruime nederlaag in Enschede

Tekst via NEC | Fotograaf: Geert Timmer
13 mei 2023

Het is NEC op vrijdag 12 mei niet gelukt een einde te maken aan de ongeslagen thuisreeks die FC Twente dit seizoen heeft opgebouwd. De Nijmegenaren gingen met 4-0 onderuit in de Grolsch Veste. De doelpunten kwamen op naam van Cerny, Misidjan (2x) en Van Wolfswinkel.

Trainer Rogier Meijer koos voor de ontmoeting van vanavond voor dezelfde elf namen als vorige week tegen sc Heerenveen (2-3, red.). De thuisploeg stond in het treffen met de Friezen lange tijd op een 2-1 voorsprong, maar hield door een late dubbelslag geen punten over aan deze wedstrijd. Evenals vorige week was Calvin Verdonk tegen FC Twente de enige speler in de Nijmeegse selectie die ontbrak.

De wedstrijd was slechts enkele seconden oud toen NEC de eerste grote kans van de wedstrijd creëerde. Na een voorzet van Oussama Tannane en het blok van een Twents been kwam de bal terecht voor de voeten van Lasse Schöne. De captain haalde hard uit, maar mistte precisie in het schot, waardoor de bal langs het doel van de Twentenaren vloog. Al snel na de openingskans greep de thuisploeg de touwtjes in handen en het was vooral aan doelman Jasper Cillessen te danken dat FC Twente in het eerste kwart niet op voorsprong kwam. In eerste instantie pareerde hij goed op een lob van Virgil Misidjan en luttele minuten later keerde de goalie knap op een poging van Joshua Brenet.

In het verdere verloop van de eerste helft bleven de gastheren veruit de gevaarlijkste ploeg. Hoewel FC Twente in deze fase minder kansen afdwong was het, rond de veertigste minuut, bij een nieuwe doelpoging wél raak. Vaclav Cerny kreeg de bal panklaar op het hoofd gelegd van Misidjan en kopte hard raak: 1-0. Het doelpunt van de Tsjech werd opgedragen aan de vorig jaar overleden Jody Lukoki.

Het tweede bedrijf startte op de manier zoals de eerste helft was geëindigd: de thuisploeg was oppermachtig en NEC was niet in staat een vuist te maken. Binnen het kwartier leverde het de tweede Twentse treffer op. Na uitstekend voorbereidend werk van Cerny was het ditmaal Misidjan die mocht afronden: 2-0. Bij het juichen van de goal ging het vervolgens tóch weer mis: een supporter van FC Twente gooide een beker op het veld en scheidsrechter Makkelie kon niet anders dan beide ploegen naar de kleedkamers sturen.

Na een afkoelingsperiode van zo’n tien minuten keerden de ploegen terug op het veld en kon de wedstrijd worden hervat. Met een tweetal wissels probeerde Meijer het spelbeeld, in een andere formatie, te veranderen, maar helaas zonder succes. Een kwartier voor tijd maakte Misidjan er 3-0 van. De aanvaller kapte zijn directe tegenstander uit en draaide de bal fraai via de binnenkant van de paal raak. Tot overmaat van ramp was het in de slotminuten van de wedstrijd Van Wolfswinkel die een indraaiende vrije trap toucheerde en tot doelpunt promoveerde, waardoor FC Twente met 4-0 won en dit seizoen nog altijd ongeslagen is in de Grolsch Veste.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen