Gerechten en verhalen op het Vergezichtenfestival in azc Nijmegen-Oost

Van onze redactie
13 mei 2023

Zaterdag 17 juni 2023 is de tweede editie van het Vergezichtenfestival. Een festival vol gerechten en verhalen. Dit keer in het azc aan de Dommer van Poldersveldtweg in Nijmegen-Oost. Met voordrachten, muziek, workshops en eten. Iedereen is welkom!

Over het festival
Verhalen met elkaar delen en nieuwe mensen ontmoeten, dat is waar het tijdens het Vergezichtenfestival om gaat. "Ter voorbereiding is samen met bewoners van azc Nijmegen onderzocht hoe we dat het beste kunnen doen. Naast voordrachten, muziek en workshops komt er een element bij dit jaar, gerechten! We trappen het festival af door plaats te nemen aan een lange tafel dwars door azc Nijmegen om met zijn allen te genieten van gerechten die zijn voorbereid door de (wijk)bewoners. Een unieke ervaring om dit bijzondere festival te beginnen."

Over het programma
Naast de gerechten staat de azc-huisband Orchestre Partout, dj-collectief Yallah! Yallah!, de bundelpresentatie van de Schrijfwerkplaats Nijmegen en verschillende vertel- en schilderworkshops voor volwassenen en kinderen op het programma. Verwacht een dag vol eten, verhalen en verrassingen.

Over de Schrijfwerkplaats
De Schrijfwerkplaats is creatief schrijven voor mensen die Nederlands leren. Jonge schrijvers begeleiden de deelnemers bij het oproepen en optekenen van hun verhalen. De deelnemers schrijven en herschrijven hun verhalen, gedichten en columns onder deze professionele begeleiding. We richten ons met de Schrijfwerkplaats op mensen met een vlucht- of migratieachtergrond die een serieuze interesse voor het makerschap hebben. De nadruk ligt op de artistieke ontwikkeling.

Praktische informatie
Deur open: 13.30 uur
Start: 14.00 uur
Einde 19.00 uur.
Ticket (inclusief eten): 10,- euro of 5,- euro voor krap bij kas en voor kinderen.
Kaartverkoop is gestart op 5 mei.

wintertuin.nl
vergezichtenfestival.nl

Bekijk de ‘Aftermovie Vergezichtenfestival 2022’ op YouTube.

Het Vergezichtenfestival is een productie van literatuurorganisatie Wintertuin en wordt mede mogelijk gemaakt dankzij bijdragen van het Nederlands Letterenfonds en het Prins Bernhard Cultuurfonds Gelderland. Wintertuin organiseert het festival samen met schrijvers, muzikanten en schilders die in het azc en in de wijk wonen.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen